Linguine met chipolataworstjes In pittige tomatensaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Linguine met chipolataworstjes In pittige tomatensaus

Linguine met chipolataworstjes In pittige tomatensaus

met paprika, harissa en basilicum

Labels:
Familie
Lactosevrij
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Gele paprika

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

1.5 stuk(s)

Tomaat

⅗ stuk(s)

Parmigiano Reggiano DOP

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

2 stuk(s)

Runderchipolataworstje

90 gram

Linguine

(Bevat Tarwe Kan bevatten Lupine, Eieren, Mosterd, Soja)

200 gram

Passata

5.1 gram

Harissa

0.16 zakje(s)

Gedroogde oregano

Zelf toevoegen

¼ tl

Rodewijnazijn

¼ tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)552 kcal
Energie (kJ)2311 kJ
Vetten14.3 g
waarvan verzadigd3.7 g
Koolhydraten83.6 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels9.7 g
Eiwitten18 g
Zout0.5 g

Benodigdheden

Rasp
Koekenpan
Pan met deksel

Instructies

Groenten snijden
1

Snijd de gele paprika in repen. Pers de knoflook of snijd fijn en snipper de rode ui. Snijd de pruimtomaat in kleine blokjes. Snijd de basilicumblaadjes in fijne reepjes. Rasp het blokje parmigiano reggiano fijn.

Worstjes bakken
2

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan met deksel en bak de chipolataworstjes in 6 - 8 minuten op middelhoog vuur rondom bruin. Haal uit de pan en bewaar apart. Bewaar het bakvet in de pan. Verhit de overige olijfolie in een andere koekenpan en bak de gele paprika 7 - 9 minuten op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta koken
3

Breng ondertussen ruim water aan de kook in een pan met deksel. Kook de linguine, afgedekt, 11 - 13 minuten. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Saus maken
4

Voeg ondertussen de rode ui en de knoflook toe aan de koekenpan van de worstjes en fruit 2 minuten in het bakvet. Verlaag het vuur en voeg de tomatenpassata, blokjes pruimtomaat, harissa (let op pittig!), gedroogde oregano, rodewijnazijn en suiker toe en laat, afgedekt, 8 - 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

Pasta mengen
5

Snijd ondertussen de worst in stukjes van 1 cm en voeg samen met de linguine en de helft van de gele paprika toe aan de saus. Schep goed om. Breng op smaak met peper en zout en extra vierge olijfolie naar smaak.

Serveren
6

Verdeel de pasta over de borden en garneer met de basilicum, de overige paprika en geraspte Parmigiano.