HelloFresh
topBanner
Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

Kruidige kokossoep met sugarsnaps en gekookt ei

met noedels, Chinese kool en vers citroengras

Lees meer

Net niet alle kokosmelk gebruikt? Giet het restje uit in een ijsklontjesvorm en vries het in - zo doseer je makkelijk voor de volgende keer.

Labels:Lekker snelVeggie
Allergenen:EiGlutenbevattende granenSoja

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 cm

Verse gember

½ stuks

Rode peper

400 g

Chinese kool

½ stuks

Limoen

250 ml

Kokosmelk

1 stuks

Vers citroengras

50 g

Sugarsnaps

4 stuks

Vrije-uitloopei

(BevatEi)

150 g

Noedels

(BevatGlutenbevattende granen)

20 ml

Sojasaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

Zelf toevoegen

½ stuks

Groentebouillonblokje

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3251 kJ
Energie (kcal)777 kcal
Vetten42.0 g
waarvan verzadigd24.0 g
Koolhydraten69 g
waarvan suikers4.0 g
Vezels10 g
Eiwitten29 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Soeppan met deksel
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Schil en snijd of rasp de gember fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Snijd de Chinese kool in reepjes. Pers de limoen uit.

2

Roer of schud de klontjes uit de kokosmelk. Kneus het citroengras door deze op 2 plaatsen te breken.

3

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of soeppan met deksel en fruit de gember en de rode peper 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg vervolgens de Chinese kool en de sugarsnaps toe en roerbak nog 3 minuten.

4

Breng ruim water aan de kook in een steelpan. Voeg 2 eieren per persoon toe en kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Spoel onder koud water. Pel de eieren.

5

Voeg per persoon: 125 ml kokosmelk, het verse citroengras en 300 ml water toe aan de wok of soeppan. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de soep en breng al roerend aan de kook. Dek de pan af en laat de soep 10 minuten zachtjes koken. Voeg na 6 minuten de noedels toe. Breng op smaak met per persoon: 10 ml sojasaus, 1 tl limoensap, peper en zout.

6

Haal het verse citroengras uit de soep. Verdeel de kokossoep over de soepkommen. Snijd de eieren doormidden en serveer deze op de soep.