Krokante vegetarische burger met honing-mosterdsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krokante vegetarische burger met honing-mosterdsaus

Krokante vegetarische burger met honing-mosterdsaus

met gekaramelliseerde ui en frisse salade

Deze week geniet je van een vegetarische schnitzel, maar dan op een broodje. De burger top je af met gekaramelliseerde ui en een honing-mosterd saus, eet smakelijk!

Labels:
Familie
•Veggie
Allergenen:
Mosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Vegetarische schnitzel

1 stuk(s)

Hamburgerbol met sesam

20 gram

Honing-mosterddressing

(Bevat Mosterd)

¼ head

IJsbergsla

½ stuk(s)

Appel

200 gram

Aardappelwedges

½ stuk(s)

Ui

Zelf toevoegen

1 el

[Plantaardige] mayonaise

½ el

[Plantaardige] boter

1 tl

Wittewijnazijn

¼ el

Suiker

½ el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)1008 kcal
Energie (kJ)4219 kJ
Vetten51.6 g
waarvan verzadigd11.7 g
Koolhydraten95.5 g
waarvan suikers24.3 g
Vezels14.5 g
Eiwitten28.3 g
Zout2.5 g

Benodigdheden

•Hapjespan
•Koekenpan
•Saladekom

Instructies

Aardappel bakken
1

Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een hapjespan en bak de aardappelpartjes 20 - 22 minuten op middelhoog vuur (zie Tip). Schep regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Serveer dan het broodje vegetarische schnitzel zonder de aardappelen. Deze kun je op een andere dag deze week verwerken in een soep, salade of ander gerecht.

Groenten snijden
2

Snijd de ui in halve ringen. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in dunne staafjes. Bewaar enkele blaadjes van de ijsbergsla apart voor op de burger. Snijd de overige ijsbergsla fijn voor in de salade.

Ui karamelliseren
3

Verhit een koekenpan met 1/4 el roomboter per persoon op middelhoog vuur. Bak de ui 6 - 8 minuten. Blus af met 1/2 el zwarte balsamicoazijn 1/4 el suiker. Meng goed en verwarm nog 2 - 3 minuten.

Weetje: De ui is een onderschatte supergroente! Hij is niet alleen rijk aan vezels en B-vitaminen, maar zit ook bomvol antioxidanten en vitamine C.

Salade maken
4

Meng in een saladekom per persoon: 1 el mayonaise, 1 tl witte wijnazijn en meng goed (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Meng de appel en fijngesneden ijsbergsla in de saladekom met de dressing.

Tip: Deze maaltijd is calorierijk. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan yoghurt in plaats van mayonaise.

Vegetarische schnitzel bakken
5

Verhit 1/4 el roomboter per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak, zodra de pan goed heet is de schnitzel 3 - 4 minuten per kant, of tot de schnitzel goudbruin is.

Serveren
6

Snijd de hamburgerbol open. Besmeer de burger met de honing-mosterd saus. Leg er een blaadje sla en de vegetarische schnitzel op. Garneer met de gekaramelliseerde ui. Serveer de salade en aardappelpartjes ernaast.