Skip to main content
Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

Krokante kikkererwten met plantaardig gehakt en gele currysaus

met courgetti, bruine rijst en verse kruiden

Nieuw ingrediënt in je box! Oatly culinaire room is lactosevrij en duurzamer dan z'n dierlijke variant. Met een milde, romige smaak is het een perfect plantaardig alternatief.

Labels:
Plantaardig
Fibermaxxing
Nieuw ingrediënt
Allergenen:
Gluten
Haver
Soja
Gerst

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Bruine snelkookrijst

100 ml

Oatly kookhaver bio

(Bevat: Gluten, Haver)

75 gram

Vegan gehakt

(Bevat: Gluten, Soja, Gerst Kan bevatten: Haver, Mosterd, Rogge, Selderij, Tarwe, Gluten)

⅓ pak(ken)

Kikkererwten

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Courgette-spaghetti

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Wortel

½

Tomatenpuree

5 gram

Verse bladpeterselie en koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ zakje(s)

Gele currykruiden

½ zakje(s)

Afrikaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

25 ml

Water voor saus

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)3327 kJ
Energie (kcal)795 kcal
Vetten31.8 g
waarvan verzadigd4 g
Koolhydraten91.7 g
waarvan suikers19.1 g
Vezels19.4 g
Eiwitten28.4 g
Zout2.1 g
Potassium306 mg
Calcium44 mg
Iron2.3 mg
Koekenpan
Topf
Hapjespan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelmatig vuur. Bak de kikkererwten 8 - 9 minuten.
  • Voeg het gehakt en de Afrikaanse kruidenmix toe. Bak nog 5 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Wortel bakken
2
  • Breng water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de rijst 10 minuten.
  • Voeg de courgetti toe en kook nog 1 - 2 minuten. Giet af en voeg terug toe aan de pot.
  • Snijd de wortel in dunne halve maantjes.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur en bak de wortel, afgedekt, 2 minuten.
Snijden
3
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg beide toe aan de wortel. Bak, afgedekt, 4 - 5 minuten en blus daarna af met de wittewijnazijn.
  • Haal het deksel van de pan en voeg de tomatenpuree en de gele currykruiden toe. Bak 1 minuut en voeg dan de Oatly kookhaver en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe. Breng aan de kook en laat pruttelen tot serveren.
Serveren
4
  • Snijd ondertussen de verse kruiden fijn.
  • Breng de curry op smaak met peper en zout.
  • Serveer de rijst en courgetti op diepe borden.
  • Garneer met de currysaus en het kikkererwtenmengsel. Garneer met de verse kruiden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders