topBanner
Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

Krieltjessalade met mediterrane kipfilet

met cherrytomaten, komkommer en mais

Lees meer

Niet het ras van de aardappel bepaalt of het een krieltje is, maar het moment van oogsten. Door jong te oogsten behouden ze hun zachte smaak en structuur.

Labels:Lekker snelFamilieBalans
Allergenen:EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Krieltjes

2 stuks

Kipfilet met mediterrane kruiden

80 g

Mais in blik

½ stuks

Sjalot

125 g

Rode cherrytomaten

1 stuks

Komkommer

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

2 tl

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2533 kJ
Energie (kcal)605 kcal
Vetten29.0 g
waarvan verzadigd3.0 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11.0 g
Vezels7 g
Eiwitten30 g
Cholesterol0 mg
Zout1.6 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Koekenpan
Vergiet
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Was de krieltjes en halveer ze. Snijd de eventuele grote krieltjes in kwarten.

2

Kook de krieltjes afgedekt in de pan met deksel in 12 - 14 minuten gaar. Giet daarna af in een vergiet, spoel af met koud water en laat afkoelen. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet 2 - 3 minuten per kant. Verlaag het vuur en bak de kipfilet nog 4 - 5 minuten, of tot hij gaar is.

3

Laat de mais uitlekken. Snipper de rode ui heel fijn. Snijd de cherrytomaten in kwarten en de komkommer in kleine blokjes. Meng in een grote saladekom de mayonaise met de witte balsamicoazijn. Voeg de krieltjes, cherrytomaten, komkommer, rode ui en mais toe. Meng door de dressing en breng op smaak met peper en zout.

4

Snijd de kipfilet in reepjes. Verdeel de krieltjessalade over de borden en leg de gesneden kipfilet erop.