Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
120 gram
Kipsatéblokjes
⅓ zakje(s)
Zoete Aziatische saus
(Bevat: Gluten, Soja)
½ stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Ui
1.25 cm
Verse gember
¼ stuk(s)
Rode peper
150 gram
Sperziebonen
¼ stuk(s)
Limoen
2 stuk(s)
Ei
(Bevat: Eieren)
½ zakje(s)
Javaanse wokpasta
(Bevat: Gluten, Soja, Sesamzaad)
80 ml
Kokosmelk
50 gram
Gesneden spitskool
3 stuk(s)
Spies
15 gram
Vegetarische kroepoek
(Bevat: Gluten)
1 el
Zonnebloemolie
¼ stuk(s)
Kippenbouillonblokje
naar smaak
Peper en zout
Snijd de grote kipfiletblokjes eventueel in kleine blokjes. Meng de kip en de zoete Aziatische saus in een kom en zet apart.
Pers of snijd de knoflook fijn. Snipper de ui grof. Schil de gember en rasp fijn. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd fijn. Verwijder de steelaanzet van de sperziebonen en halveer. Rasp de schil van de limoen.
Plaats ondertussen de eieren net onder water in een steelpan met deksel. Breng het water aan de kook. Kook de eieren in 6 - 8 minuten hard. Pel de eieren.
Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Voeg de ui, Javaanse wokpasta, de gember, rode peper en knoflook toe en bak 1 - 2 minuten. Voeg de sperziebonen, kokosmelk, 75 ml water per persoon, het bouillonblokje en de limoenrasp toe aan de pan. Breng het geheel aan de kook en laat, afgedekt, 12 - 15 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Kook de spitskool, afgedekt, in de laatste 2 - 3 minuten mee.
Rijg de gemarineerde kipsatéblokjes aan 3 spiezen per persoon. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kipsaté 2 - 3 minuten per kant, of tot de kip gaar is.
Snijd de limoen in partjes en de eieren door de helft. Verdeel de sperziebonen en spitskool over de borden. Leg de kipsaté erbovenop en schep de pindasaus erover. Serveer met de kroepoek, 2 eieren per persoon en een limoenpartje.