HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKippendij Met Aubergine En Zelfgemaakte Tzatziki
topBanner
Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

met krieltjes, verse oregano en wittekaastopping

Lees meer

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:Lekker snelFamilie
Allergenen:Melk (inclusief lactose)EiMosterd

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

½ stuk(s)

Limoen

1 stuk(s)

Aubergine

500 gram

Krieltjes

100 gram

Biologische volle yoghurt

(BevatMelk (inclusief lactose))

40 gram

Aioli

(BevatEi, MosterdKan bevattenNoten, Pinda's)

200 gram

Kippendijfilet

200 gram

Komkommer

10 gram

Verse oregano

50 gram

Witte kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

2 el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3614 kJ
Energie (kcal)864 kcal
Vetten54.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Kleine kom
Rasp
Vergiet
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan met deksel voor de krieltjes. Pers de limoen uit. Snijd de aubergine in blokjes. Halveer de grote krieltjes. Meng in een kom de yoghurt met de aioli en 1 tl limoensap per persoon. Meng de kippendijfilet in een andere kom met 1 el van het yoghurtmengsel per persoon. Breng op smaak met peper en zout en laat dit even marineren. Bewaar de rest van het yoghurtmengsel voor de tzatziki.

2

Kook de krieltjes in de pan met deksel, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat uitstomen zonder deksel. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de kippendijfilet in 10 - 12 minuten gaar. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een andere koekenpan op middelhoog vuur. Bak de aubergine in 8 - 10 minuten gaar. Breng op smaak met peper en zout.

3

Weeg de komkommer af. Halveer in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Rasp de komkommer met een grove rasp. Laat de geraspte komkommer uitlekken in een zeef of vergiet en druk met de bolle kant van een platte lepel het vocht er zoveel mogelijk uit. Meng de komkommer met het overige yoghurtmengsel. Breng op smaak met peper en zout. Ris de blaadjes van de oregano, snijd fijn en voeg toe aan een kleine kom. Verbrokkel de witte kaas boven de kleine kom, meng met 1 el extra vierge olijfolie per persoon en breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de krieltjes en de kippendij over de borden. Schep de aubergine ernaast en verdeel de wittekaastopping erover. Serveer de tzatziki erbij.