Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki
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Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

Kippendij met aubergine en zelfgemaakte tzatziki

met krieltjes, verse oregano en wittekaastopping

Wil je jouw zelfgemaakte tzatziki extra body en smaak geven en heb je tijd over? Laat de yoghurt dan eerst nog uitlekken in een fijne doek.

Labels:
Familie
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Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

¼ stuk(s)

Limoen

½ stuk(s)

Aubergine

250 gram

Krieltjes

50 gram

Biologische volle yoghurt

20 gram

Aioli

2 stuk(s)

Kippendijfilet

⅓ stuk(s)

Komkommer

5 gram

Verse oregano

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Extra vierge olijfolie

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Voedingswaarden

Energie (kcal)888 kcal
Energie (kJ)3714 kJ
Vetten57 g
waarvan verzadigd13 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers10 g
Vezels8 g
Eiwitten33 g
Zout1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Rasp
Kleine kom

Instructies

Préparer
1

Dans la casserole, portez une bonne quantité d’eau à ébullition avec une pincée de sel pour les grenailles. Pressez le citron vert. Taillez l’aubergine en petits morceaux. Coupez les grosses grenailles en deux. Dans le bol, mélangez le yaourt, l’aïoli et 1 cc de jus de citron vert par personne. Dans l’autre bol, mélangez le poulet et 1 cs du mélange au yaourt par personne. Salez et poivrez, puis laissez mariner quelques instants (voir conseil). Gardez le reste du mélange au yaourt pour le tzatziki.

Tip: Hoe langer je de kip laat marineren, hoe meer smaak hij krijgt. Heb je ‘s ochtends tijd? Marineer de kip dan al en laat de smaken tot gebruik intrekken in de koelkast.

Cuire à la poêle
2

Faites cuire les grenailles 12 à 15 minutes dans la casserole couverte, puis égouttez-les et réservez-les sans couvercle. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans la poêle. Faites cuire le poulet 10 à 12 minutes. Faites chauffer 1/2 cs d’huile d’olive par personne à feu moyen-vif dans l’autre poêle. Faites cuire l'aubergine 8 à 10 minutes. Salez et poivrez.

Préparer la garniture
3

Pesez le concombre. Coupez-le dans le sens de la longueur et épépinez-le. Râpez-le à l’aide de la grosse râpe, puis mélangez-le avec le reste du mélange au yaourt. Salez et poivrez. Détachez les feuilles d’origan, ciselez-les finement et mettez-les dans le petit bol. Émiettez le fromage grec par-dessus, ajoutez 1 cs d’huile d’olive vierge extra par personne, salez et poivrez, puis mélangez letout.

Servir
4

Servez les grenailles et le poulet. Disposez l'aubergine à côté et garnissez-les avec le fromage grec. Présentez le tzatziki en accompagnement.

Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen, win-win-win dus!