Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus
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Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette, broccolirijst en zoetzure komkommer

De rijst in dit gerecht bestaat voor meer dan de helft uit groente! Zo zit je al snel aan 400 gram per persoon. Meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid!

Labels:
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

45 gram

Bruine snelkookrijst

100 gram

Broccolirijst

100 gram

Kipfilethaasjes met Mediterrane kruiden

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

0.16 snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

1 el

Wittewijnazijn

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Suiker

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Voedingswaarden

Energie (kcal)543 kcal
Energie (kJ)2271 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten47 g
waarvan suikers11 g
Vezels5.2 g
Eiwitten33 g
Zout3 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Préparer
1

Pour le riz complet et riz de brocoli, portez un bon volume d’eau à ébullition dans la casserole. Détaillez la courgette en dés de 1 cm. Coupez le concombre dans la longueur et épépinez-le à la cuillère à café. Détaillez-le en fines demi-rondelles. Émincez ou écrasez l’ail. Râpez ou émincez finement le gingembre. Coupez les aiguillettes de poulet en gros morceaux de taille égale.

Tip: Hoe dunner je de komkommer snijdt, hoe beter hij de smaak van de dressing zal opnemen.

Cuire le riz
2

Faites cuire le riz complet 10 minutes à couvert dans la casserole. Ajoutez le riz de brocoli dans les 2 dernières minutes. Ensuite, égouttez et réservez à couvert. Pendant ce temps, faites chauffer 1/2 cs d'huile d'olive par personne dans la sauteuse à feu moyen-vif. Faites-y cuire l'ail, le gingembre et la courgette 2 à 3 minutes. Ajoutez les aiguillettes de poulet et poursuivez la cuisson 2 à 4 minutes à couvert.

Tip: Bruine rijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.

Préparer la salade
3

Dans le saladier, mélangez le vinaigre de vin blanc et le sucre pour préparer une vinaigrette. Ajoutez-y le concombre et mélangez bien pour bien imprégner les saveurs. Salez et poivrez. Retirez le couvercle de la sauteuse et ajoutez-y la sauce de poisson et le lait de coco. Mélangez et laissez mijoter le tout encore 4 à 5 minutes sans couvercle. Salez et poivrez, puis ajoutez un peu de flocons de chili à votre convenance.

Tip: Let op: de chilivlokken zijn pittig. Houd je daar niet van of eten er kinderen mee? Houd de chilivlokken dan apart tot serveren.

Servir
4

Servez le riz complet et le riz de brocoli sur les assiettes. Disposez le poulet en sauce par-dessus. Accompagnez de la salade de concombre.