HelloFresh
topBanner
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette, broccolirijst en zoetzure komkommer

Lees meer

De rijst in dit gerecht bestaat voor meer dan de helft uit groente! Zo zit je al snel aan 400 g per persoon. Meer dan de ADH!

Labels:Balans
Allergenen:Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuks

Knoflookteen

1 g

Courgette

⅔ stuks

Komkommer

2 cm

Verse gember

85 g

Zilvervliesrijst

200 g

Kipfilethaasje

200 g

Broccolirijst

(Kan sporen van allergenen bevatten)

10 ml

Vissaus

(BevatVis)

150 ml

Kokosmelk

2 tl

Chilivlokken

Zelf toevoegen

2 el

Wittewijnazijn

2 tl

Suiker

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2230 kJ
Energie (kcal)533 kcal
Vetten23.0 g
waarvan verzadigd14.0 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels6 g
Eiwitten30 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.

2

Kook de zilvervliesrijst 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.

3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voegde komkommer toe en meng goed zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

5

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

6

Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip erover. Serveer de komkommersalade ernaast.