Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

Kipfilethaasjes met kruidige kokossaus

met courgette, broccolirijst en zoetzure komkommer

De rijst in dit gerecht bestaat voor meer dan de helft uit groente! Zo zit je al snel aan 400 g per persoon. Meer dan de ADH!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Vis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

⅓ stuk(s)

Komkommer

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 cm

Verse gember

40 gram

Zilvervliesrijst

100 gram

Broccolirijst

100 gram

Kipfilethaasjes

5 ml

Vissaus

(Bevat Vis)

75 ml

Kokosmelk

⅓ snufje

Chilivlokken

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

½ el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)533 kcal
Energie (kJ)2230 kJ
Vetten23 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten44 g
waarvan suikers8 g
Vezels3.9 g
Eiwitten30 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Saladekom

Instructies

Voorbereiden
1

Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de zilvervlies- en broccolirijst. Snijd de courgette in blokjes van 1 cm. Snijd de komkommer in de lengte door en verwijder met een theelepel de zaadlijsten. Snijd in dunne halve maantjes (zie TIP). Pers de knoflook of snijd fijn. Rasp de gember fijn.

Tip: Hoe dunner je de komkommer snijdt, hoe beter hij de smaak van de dressing zal opnemen.

Rijst koken
2

Kook de zilvervliesrijst 15 - 20 minuten in de pan met deksel. Voeg de laatste 2 minuten de broccolirijst toe. Giet daarna af en laat staan met het deksel op de pan.

Tip: Zilvervliesrijst is een volkoren graanproduct en zit vol vezels, vitaminen en mineralen, zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2. De broccolirijst voegt daar vitamine C, calcium en nog meer ijzer aan toe.

Bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook, gember en courgette 2 - 3 minuten. Voeg de kipfilethaasjes toe en bak nog 2 - 4 minuten mee met het deksel op de pan.

Salade maken
4

Maak ondertussen in een saladekom een dressing van de wittewijnazijn en de suiker. Voeg de komkommer toe en meng goed zodat de dressing kan intrekken. Breng op smaak met peper en zout.

Kokossaus maken
5

Haal het deksel van de hapjespan en voeg de vissaus en kokosmelk toe. Roer door en laat het geheel, onafgedekt, nog 4 - 5 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout en voeg de chilivlokken toe (zie Tip).

Tip: Let op! De chilivlokken zijn erg pittig!

Serveren
6

Verdeel de broccoli- en zilvervliesrijst over de borden en schep de kruidige kokossaus met kip erover. Serveer de komkommersalade ernaast.