Aziatische kip in zoete saus met knoflookrijst
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Aziatische kip in zoete saus met knoflookrijst

Aziatische kip in zoete saus met knoflookrijst

met paksoi en garnering van pikante honingpinda's

Door de rijst in knoflook en sesamolie te bereiden voeg je extra veel smaak toe aan dit gerecht!

Labels:
Caloriebewust
•Extra groente
•Familie
Allergenen:
Sesamzaad
•Pinda's
•Soja
•Gluten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Knoflookteen

5 ml

Sesamolie

(Bevat Sesamzaad)

65 gram

Risottorijst

½ stuk(s)

Paksoi

¾ stuk(s)

Wortel

10 gram

Pikante honingpinda's

(Bevat Pinda's Kan bevatten Sesamzaad, Noten)

½ zakje(s)

Zoet-pikante chilisaus

100 gram

Kip ketjap

(Bevat Soja, Gluten)

1 stuk(s)

Gele wortel

Zelf toevoegen

½ el

[Zoutarme] ketjap manis

¾ el

Zonnebloemolie

0.17 stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2815 kJ
Energie (kcal)673 kcal
Vetten24.5 g
waarvan verzadigd4.5 g
Koolhydraten80.9 g
waarvan suikers17.8 g
Vezels9.9 g
Eiwitten26.3 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

•Pan met deksel
•Koekenpan met deksel
•Koekenpan

Instructies

Rijst koken
1
  • Weeg de risottorijst af. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Verhit de sesamolie in een pot met deksel op middelhoog vuur. Bak de knoflook in 2 - 3 minuten goudbruin.
  • Verlaag het vuur en voeg de risottorijst, 100 ml water per persoon en een snuif zout toe aan de pot (zie Tip). 
  • Kook de rijst in 12 - 15 minuten gaar. Laat daarna afgedekt staan.

Tip: Voeg eventueel meer kokend water toe als de rijst te snel droogkookt.

Snijden
2
  • Verwijder de steelaanzet van de paksoi en snijd de paksoi in repen (zie Tip).
  • Snijd de wortels in dunne halve maantjes.
  • Verhit 1/4 el zonnebloemolie per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur. Bak de wortel 3 - 5 minuten al roerend.

Tip: Houd je van knapperige groenten? Snijd de paksoi dan in grovere stukken zodat ze lekker knapperig blijven tijdens het bakken.

Kip bakken
3
  • Voeg de paksoi toe en verkruimel 1/8 bouillonblokje per persoon boven de pan.
  • Bak, afgedekt, 2 - 4 minuten en breng eventueel verder op smaak met peper en zout. 
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een pan op middelhoog vuur en bak de kip 3 - 5 minuten.
  • Verlaag het vuur, voeg de zoet-pikante chilisaus en ketjap toe en bak nog 2 minuten mee. 
Serveren
4
  • Hak de pikante honingpinda's grof.
  • Verdeel de rijst en groenten over de borden.
  • Schep de kip en de saus over de rijst. 
  • Garneer met de pikante honingpindastukjes.