Skip to main content
Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes
Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes

Kipfilet met cranberrysaus, bloemkool en peterselieaardappeltjes

Kookmee: Een echte chefkok geeft het gerecht net dat beetje extra. Garneer het gerecht daarom met peterselie en probeer het zo goed mogelijk over de verschillende borden te verdelen.

Labels:
Kindvriendelijk
Allergenen:
Mosterd
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Bloemkool

110 gram

Kipfilethaasjes

½ tl

Gedroogde tijm

40 gram

Cranberrychutney

1 takje(s)

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

½ el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kcal)584 kcal
Energie (kJ)2443.5 kJ
Vetten16 g
waarvan verzadigd9 g
Koolhydraten72 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Oven
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Wok met deksel

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 250 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil of was de aardappelen (dita) grondig, snijd in parten en kook met een snufje zout, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar. Giet daarna af en laat met deksel staan.

2

Snijd ondertussen de bloem van de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes.

Verdeel 1 el water per persoon over de kipfilethaasjes.
3

Verhit de helft van de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de kipfilethaasjes in 2 minuten bruin. Haal de pan van het vuur en leg de kipfilethaasjes in een ovenschaal. Bestrooi met peper en zout en verdeel de cranberrychutney en 1 el water per persoon over de kip. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak 10 minuten in de oven.

Bak de bloemkool.
4

Verhit de overige olijfolie in de wok of hapjespan en bak de bloemkool en tijm 2 minuten op middelhoog vuur. Voeg 25 ml water per persoon toe en bak op middelmatig vuur, afgedekt, 10 - 12 minuten. Bestrooi met peper en zout.

Voeg de boter en bijna alle peterselie toe.
5

Hak ondertussen de peterselie grof. Voeg de boter en bijna alle peterselie toe aan de pan met gekookte aardappelen. Roer door en laat een paar minuten met deksel op de pan staan.

Verdeel het gerecht over de borden.
6

Verdeel de kipfilethaasjes, cranberrychutney, bloemkool en peterselieaardappeltjes over de borden. Garneer met de overige peterselie en besprenkel met het bakvocht uit de ovenschaal.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Witte asperges met boerenachterham, gekookt ei en peterselie

Het witte goud op traditionele wijze bereid
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Wraps met warmgerookte makreel, tomaat en verse kruiden

Met een kruidige roomsaus en kropsla
Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Met een herfstige twist door de kaneel
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Lauwwarme kipsalade

Lauwwarme kipsalade

Met appel en knolselderij
Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Runderchipolata met gewokte groenten en krieltjes

Een Hollandse wokschotel met kruidige worstjes
Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden

Midden-oosterse kipstoof met volkoren couscous en verse kruiden

met volkoren couscous en verse kruiden
Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Gele curry met kip, bloemkool en zilvervliesrijst

Oosterse curry met een Hollands tintje
Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Vispakketje met venkel, sperziebonen en gebakken krieltjes

Je stoomt de heekfilet in de oven
Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Kipgyros met kruidige tabouleh en little gem

Een smakelijke salade uit de Libanese keuken
Hutspot met worst van Brandt & Levie en frisse bieslook

Hutspot met worst van Brandt & Levie en frisse bieslook

Met smaakvolle jus
Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Kipgyros met gebakken aardappeltjes

Met koolrabi en labne
Romige aardappel-preischotel met spekjes en kabeljauw

Romige aardappel-preischotel met spekjes en kabeljauw

Met geraspte nootmuskaat
Gekruide scholfilet met boontjes, aardappelen en ravigottesaus

Gekruide scholfilet met boontjes, aardappelen en ravigottesaus

Avec des pommes de terre et une sauce ravigote
Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Krieltjessalade met kipfilethaasjes en frisse sinaasappeldressing

Een zomers recept met zelfgemaakte dressing
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen
Rundertartaar met champignons

Rundertartaar met champignons

Met aardappelen en frisse salade
Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Schelvisfilet met frisse aardappel-dillepuree

Met geroosterde broccoli en crème fraiche

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes