Broodje kipgehaktballen met cheddar
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broodje kipgehaktballen met cheddar

Broodje kipgehaktballen met cheddar

met gebakken patatjes en tomaat-komkommersalade

Cheddar is de perfecte kaas voor een cheeseburger: vol karakter en met een hoog vetgehalte, waardoor hij goed smelt.

Labels:
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Sesamzaad
Soja
Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

⅓ stuk(s)

Komkommer

15 gram

Geraspte cheddar

(Bevat Melk (inclusief lactose))

1 stuk(s)

Tomaat

1 stuk(s)

Hamburgerbroodje met sesam

(Bevat Sesamzaad, Soja, Tarwe, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Noten, Gluten)

3 stuk(s)

Kipgehaktballetjes met Italiaanse kruiden

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

½ el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3369 kJ
Energie (kcal)805 kcal
Vetten34.3 g
waarvan verzadigd11.9 g
Koolhydraten83.9 g
waarvan suikers8.3 g
Vezels14.1 g
Eiwitten36.7 g
Zout2.6 g

Benodigdheden

Kom
Bakplaat met bakpapier
Koekenpan met deksel
Saladekom

Instructies

Aardappelen bakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappelen en snijd in partjes. Meng in een kom de aardappelpartjes met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel de aardappelpartjes over een bakplaat met bakpapier en bak 30 - 35 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep halverwege om (zie Tip).

Snijden
2

Snijd ondertussen de ui in halve ringen. Snijd de helft van de tomaat in schijfjes en snijd de andere helft klein.

Kipburger bakken
3

Verhit ondertussen 1/2 el boter per persoon in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de gehaktballetjes in 3 - 4 minuten rondom bruin. Draai het vuur laag, dek de pan af, voeg de ui toe en bak nog 6 - 7 minuten, of tot de gehaktballetjes gaar zijn. Bak ondertussen het hamburgerbroodje 4 - 5 minuten mee in de oven.

Salade mengen
4

Snijd per burger 4 schijfjes van de komkommer en snijd de rest in blokjes. Meng in een saladekom per persoon: 1 tl witte balsamicoazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de tomaat- en komkommerblokjes door de dressing. 

Broodjes beleggen
5

Snijd het hamburgerbroodje open en smeer een laagje mosterd over de onderste helft (zie Tip). Beleg met de tomaten- en komkommerplakjes, wat ui en 3 kipgehaktballetjes per persoon. Bestrooi met de geraspte cheddar.

Tip: Is niet iedereen liefhebber van mosterd? Laat de mosterd dan achterwege of serveer apart zodat iedereen het zelf naar smaak kan toevoegen.

Serveren
6

Serveer de burger met de gebakken patatjes en de salade.