Kippendij wordt gezien als het smaakvolste stukje van de kip. In dit recept is de kippendij alvast voorgesneden en op smaak gebracht met kebabkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
300 gram
Aardappelen
1 stuk(s)
Knoflookteen
½ stuk(s)
Mini-komkommer
2.5 gram
Verse bieslook
(Kan bevatten: Selderij)
50 gram
Radicchio en ijsbergsla
1.5 stuk(s)
Tomaat
25 gram
Geraspte Goudse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
100 gram
Kippendijreepjes met kebabkruiden
1 el
Olijfolie
2 el
[Plantaardige] mayonaise
½ tl
Wittewijnazijn
½ el
Water voor saus
naar smaak
Pikante rode saus
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 220 graden. Was of schil de aardappelen en snijd in repen van 1/2 - 1 cm dik. Dep de frieten droog met keukenpapier en meng in een kom met de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en bak 25 - 35 minuten in de oven. Bak langer voor een knapperiger resultaat. Schep halverwege om.
Weetje: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zitten bijvoorbeeld boordevol vitamine B6 en B11 - deze dragen bij aan je energieniveau.
Pers ondertussen de knoflook of snijd fijn. Halveer de tomaten. Snijd de komkommer in schijfjes en snijd of knip de bieslook fijn.
Verhit de overige olijfolie in een pan op middelhoog vuur en bak de kipgyros in 5 - 7 minuten gaar.
Meng ondertussen in de saladekom de radicchio, ijsbergsla, komkommer en de tomaten met de dressing.