Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Kalkoenrollade met cranberry-balsamicosaus

Romige champignons en pompoenpuree

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Walnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd
MoeilijkheidMoeilijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Ui

1 stuk(s)

Knoflookteen

½ takje(s)

Verse rozemarijn

125 gram

Champignons

150 gram

Pompoenblokjes

100 ml

Room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

150 gram

Kalkoen met serranoham en cranberryvulling

40 gram

Cranberrychutney

10 gram

Walnootstukjes

(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

1.5 el

Olijfolie

½ el

Wittewijnazijn

50 ml

Zoutarme runderbouillon

2 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)987 kcal
Energie (kJ)4131 kJ
Vetten73.4 g
waarvan verzadigd36.5 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers13.9 g
Vezels11.3 g
Eiwitten12.6 g
Zout1.1 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Hoge kom
Bakplaat
Koekenpan
Staafmixer
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 185 graden. Breng water aan de kook in een pan met deksel voor de aardappelen. Was de aardappelen grondig en snijd in blokjes van maximaal 2 cm.Snipper de ui. Ris de rozemarijn van het takjes en snijd fijn. Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de champignons in kwarten. Bereid de bouillon. Kook de aardappelen, afgedekt, 10 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Pompoen roosteren
2

Verdeel de pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Meng met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 30 - 40 minuten of tot hij zacht is. Verhit ondertussen 1 el roomboter per persoon in een koekenpan op hoog vuur. Bak de kalkoenrollade in 3–6 minuten rondom bruin.

Aardappelen bakken
3

Leg de rollade in een ovenschaal maar bewaar de koekenpan met bakvet. Bak de kalkoenrollade 20-30 minuten in de oven. De rollade is klaar als hij goudbruin is en de sappen helder zijn als je een sateprikker in het dikste gedeelte steekt. Verhit ondertussen een andere hapjespan met 1 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur. Voeg de gekookte aardappel, rozemarijn en 1/3 van de knoflook toe. Bak in 10-12 minuten krokant.

Saus maken
4

Verhit ondertussen de koekenpan van de kalkoenrollade op middelhoog vuur. Bak de helft van de ui en 1/3 van de knoflook 2-3 minuten. Blus af met 1 el zwarte balsamicoazijn per persoon, de runderbouillon en de cranberrychutney. Roer goed door en laat 8-10 minuten inkoken. Verlaag het vuur en voeg 25 ml slagroom per persoon toe. Roer goed door, breng op smaak met peper en laat op laag vuur pruttelen tot alles klaar is.

Champignons bakken
5

Verhit een koekenpan met 1/2 el boter per persoon op middelmatig vuur. Voeg de overige ui en knoflook toe en bak 2 - 3 minuten. Verhoog het vuur en voeg de champignons toe. Bak de champignons 4 - 6 minuten op hoog vuur. Blus af met 1/2 el witte wijnazijn per persoon. Verlaag het vuur en voeg 50 ml slagroom per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat op laag vuur staan tot alles klaar is.

Serveren
6

Voeg de gebakken pompoenblokjes toe aan een hoge kom met de overige slagroom en pureer glad met een staafmixer. Snijd de kalkoenrollade in plakken en serveer met de rozemarijnaardappelen, de champignons, de pompoencrème en de cranberry-balsamicosaus. Garneer met de stukjes walnoot.