HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconHoning Teriyaki Boekoeloekoeburger
topBanner
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

Honing-teriyaki boekoeloekoeburger

met sriracha-koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes

Lees meer

Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!

Labels:VeggieLekker snelNieuw
Allergenen:Glutenbevattende granenSelderijEiMelk (inclusief lactose)SojaRoggeGerstTarweMosterdSesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

40 gram

Boekoeloekoe-burgermix

(BevatGlutenbevattende granen, SelderijKan bevattenNoten, Pinda's, Sesam, Melk, Soja, Lupine)

1 stuk(s)

Ei

(BevatEi)

⅔ stuk(s)

Ui

25 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Wit tarwebroodje

(BevatGlutenbevattende granen, Melk (inclusief lactose), Soja, Rogge, Gerst, TarweKan bevattenNoten, Sesam, Lupine, Ei)

50 gram

Teriyakisaus

(BevatGlutenbevattende granen, Soja)

50 gram

Srirachamayo

(BevatSoja, Mosterd)

100 gram

Wittekool en peen

1 stuk(s)

Komkommer

300 gram

Aardappelblokjes

1 zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(BevatSelderij, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

2 el

Olijfolie

1 tl

Honing

2 tl

Wittewijnazijn

1 tl

Suiker

scheutje

Melk

2 tl

Sambal

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2605 kJ
Energie (kcal)623 kcal
Vetten22.0 g
waarvan verzadigd6.0 g
Koolhydraten84 g
waarvan suikers22.0 g
Vezels9 g
Eiwitten20 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Kleine kom
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kluts een half ei per persoon in een kom. Snipper de ui zeer fijn. Meng in een grote kom de benodigde hoeveelheid boekoeloekoemix met de geraspte kaas, de ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe als het mengsel te droog is. Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes in 15 minuten knapperig op middelhoog vuur. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een saladekom per persoon: 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed. Meng in een kleine kom de overige teriyakisaus met 1 tl honing per persoon.

3

Bak het broodje in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven. Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur. Maak van het boekoeloekoemengsel 1 burger per persoon. Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten per kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burger en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

4

Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruidenmix, peper en eventueel zout. Meng in een kom de srirachamayonaise met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon. Voeg de wittekool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout. Snijd het broodje open en beleg met de sriracha-koolsla, de boekoeloekoeburger en een paar plakjes zoetzure komkommer. Serveer de overige zoetzure komkommer en de aardappelblokjes naast de burger.