
Honing-teriyaki boekoeloekoeburger
met pittige koolsla, zoetzure komkommer en aardappelblokjes
Je brengt de vegetarische burger op smaak met boekoeloekoe-burgermix. Deze mix bevat maar liefst 15 verschillende soorten kruiden, specerijen en groenten!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
20 gram
Boekoeloekoe-burgermix
(Bevat Tarwe, Haver, Selderij Kan bevatten Noten, Sesamzaad, Melk (inclusief lactose), Soja, Lupine, Gluten, Pinda's)
0.52 stuk(s)
Ei
⅓ stuk(s)
Ui
15 gram
Geraspte belegen kaas
1 stuk(s)
Wit tarwebroodje
25 gram
Teriyakisaus
(Bevat Soja, Tarwe)
25 gram
Mayonaise
(Bevat Mosterd, Eieren)
50 gram
Witte kool en wortel
½ stuk(s)
Komkommer
150 gram
Aardappelblokjes
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
(Bevat Sesamzaad, Selderij)
Zelf toevoegen
1 tl
Wittewijnazijn
½ tl
Suiker
1 el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ tl
Honing
1 tl
Sambal
5 ml
[Plantaardige] melk
Benodigdheden
Instructies

- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Kluts een half ei per persoon in een kom (zie Tip). Snipper 1/3 ui per persoon zeer fijn.
- Meng in een grote kom de benodigde boekoeloekoemix met de geraspte kaas, ui en per persoon: 1 el van het geklutste ei en 1 el teriyakisaus. Voeg eventueel een scheutje melk toe wanneer het mengsel te droog blijft.
- Laat het mengsel 10 minuten stevig worden in de koelkast.
Tip: Voeg voor het gemak volledige eieren toe aan de kom. De juiste hoeveelheid meet je na het klutsen af met een eetlepel.

- Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan en bak de aardappelblokjes 15 minuten op middelhoog vuur knapperig.
- Snijd de komkommer in dunne plakjes.
- Meng in een saladekom per persoon 1/2 tl wittewijnazijn, 1/2 tl suiker en een snufje zout. Voeg de komkommer toe en meng goed.
- Meng in een kleine kom per persoon 1 tl honing en de overige teriyakisaus.
Tip: Komkommers bestaan voor een groot deel uit water, maar bevatten ook vitaminen en mineralen. Ze hydrateren, bevatten weinig calorieën en zorgen tegelijkertijd voor essentiële voedingsstoffen. Win-win-win dus!

- Bak de broodjes in 5 - 7 minuten af in de voorverwarmde oven.
- Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur voor de burgers.
- Maak van het boekoeloekoemengsel één burger per persoon.
- Voeg, wanneer de pan goed heet is, de boekoeloekoeburger toe en bak 3 minuten aan elke kant. Giet vervolgens de honing-teriyakisaus over de burgers en bak nog 1 - 2 minuten per kant.

- Breng de aardappelblokjes op smaak met de gomasio-tuinkruiden, peper en zout.
- Meng in een kleine kom de mayonaise met per per persoon 1/2 tl wittewijnazijn en 1 tl sambal (zie Tip).
- Voeg de witte kool en wortel toe aan de kom en meng goed door. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de broodjes open en beleg met de wortel-koolsla (zie Tip), boekoeloekoeburger en een paar plakjes zoetzure komkommer. Serveer de burger met ernaast de overige zoetzure komkommer en aardappelblokjes.
Tip: Houd je niet van pittig? Laat dan de sambal weg. Heb je teveel wortel-koolsla voor op de burger? Serveer het dan naast de burger als exra side.