Skip to main content
Hokkien Mee noedels op z'n Singaporees

Hokkien Mee noedels op z'n Singaporees

met garnalen en spek

4.3
(752)

In sojascheuten zitten veel vezels. Deze voedingsvezels zorgen voor een gezonde werking van de darmen, een goede spijsvertering en een verzadigd gevoel na de maaltijd!

Allergenen:
Tarwe
Schaaldieren
Vis
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

50 gram

Mie noedels

(Bevat: Tarwe)

1 stuk(s)

Speklap

80 gram

Garnalen

(Bevat: Schaaldieren)

10 gram

Mix van verse gember, knoflook en rode peper

1 stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Rode puntpaprika

¼ bosje(s)

Lente-ui

50 gram

Sojascheuten

10 ml

Vissaus

(Bevat: Vis)

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Tarwe, Soja)

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

15 gram

Gefrituurde uitjes

(Bevat: Tarwe Kan bevatten: Sesamzaad, Gluten, Pinda's, Noten)

¼ stuk(s)

Limoen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

Zonnebloemolie

25 ml

Zoutarme groentebouillon

tl

Pikante rode saus [zoals sriracha]

Voedingswaarden

Energie (kcal)788 kcal
Energie (kJ)3297 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd12.6 g
Koolhydraten63.5 g
waarvan suikers15.4 g
Vezels6.7 g
Eiwitten32.8 g
Zout6.3 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Vergiet
Wok
Garde
Kleine kom

Instructies

Groenten snijden
1

Snijd de sjalot in dunne halve ringen. Snijd de puntpaprika in dunne ringen. Snijd de lente-ui in fijne ringen en bewaar het witte en groene gedeelte apart van elkaar (zie Tip). Snijd de limoen in partjes. Was de sojascheuten en bewaar apart. Hak de koriander grof.

Tip: Hoe dunner je de groenten snijdt, hoe sneller ze gaar worden tijdens het wokken. 

Noedels koken
2

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de noedels. Kook de noedels in de pot met deksel, afgedekt, in 4 - 5 minuten gaar. Giet de noedels af en spoel onder koud water. Roer goed door en laat de noedels uitlekken. Bereid de bouillon (zie Tip).

Tip: Is het lastig om 25 ml bouillon per persoon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.

Spek bakken
3

Snijd de speklap in dunne reepjes van maximaal 1 cm. Verhit 1 el zonnebloemolie per persoon in een wok op hoog vuur en bak de spekreepjes in 4 - 5 minuten krokant. 

Groenten wokken
4

Voeg de sjalot toe en bak in 3 - 4 minuten bruin. Voeg daarna de garnalen, gesneden paprika, het witte gedeelte van de lente-ui, knoflook, gember en rode peper toe. Wok 2 - 3 minuten mee.

Saus maken
5

Mix ondertussen in een kleine kom de groentebouillon, sojasaus, vissaus, zoete Aziatische saus, eventueel sambal naar smaak en per persoon: 1/2 el zonnebloemolie en het sap van 1 limoenpartje. Meng de saus goed door elkaar met een garde of een vork. Zet het vuur laag en voeg de noedels en de helft van de sojascheuten toe aan de pan. Schep het geheel goed door elkaar en voeg dan de saus toe. Meng nog eens goed door.

Serveren
6

Verdeel de Hokkien Mee over de borden en garneer met de overige sojascheuten, het groene gedeelte van de lente-ui, de gefrituurde uitjes en de koriander. Serveer met de overige limoenpartjes en eventueel extra sambal naar smaak.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders