Skip to main content
Hoisin stir-fry met varkensgehakt, pinda's en Thais basilicum
Hoisin stir-fry met varkensgehakt, pinda's en Thais basilicum

Hoisin stir-fry met varkensgehakt, pinda's en Thais basilicum

met rijst, champignons en limoen

Hoisinsaus is een typische dikke, bruine, zoete Aziatische saus. Je kunt het gebruiken om te marineren, glaceren en als dipsaus!

Labels:
Caloriebewust
Allergenen:
Soja
Tarwe
Sesamzaad
Gluten
Pinda's

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

25 gram

Hoisinsaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Sesamzaad)

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Wortel

125 gram

Champignons

10 ml

Sojasaus

(Bevat: Soja, Tarwe, Gluten)

5 gram

Gemberpuree

5 gram

Ongezouten pinda's

(Bevat: Pinda's Kan bevatten: Noten, Sesamzaad)

100 gram

Varkensboerengehakt

(Kan bevatten: Soja, Tarwe, Ei, Mosterd, Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Knoflookteen

Zelf toevoegen

180 ml

Water voor de rijst

½ el

Water voor saus

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Rodewijnazijn

¼ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2926 kJ
Energie (kcal)699 kcal
Vetten26.8 g
waarvan verzadigd7.4 g
Koolhydraten90.3 g
waarvan suikers21.9 g
Vezels7.6 g
Eiwitten32.1 g
Zout3.3 g
Trans Fat0.1 g
Potassium648.8 mg
Calcium40.4 mg
Iron0.4 mg

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng de aangegeven hoeveelheid water aan de kook in een pot. Voeg een flinke snuif zout toe en kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten op laag vuur.
  • Zet het vuur uit en laat 5 minuten staan met het deksel op de pot.
  • Snijd ondertussen de wortel in dunne halve maantjes en de champignons in vieren.
Snijden
2
  • Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de wortel en champignons 5 - 6 minuten.
  • Snijd ondertussen de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn.
  • Voeg de gemberpuree, de knoflook, de ui en het gehakt toe en bak het gehakt in 3 minuten al roerend los op hoog vuur.
Saus maken
3
  • Voeg de sojasaus, hoisinsaus, rodewijnazijn, honing en de aangegeven hoeveelheid water voor de saus toe.
  • Meng goed en bak 1 - 2 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen het Thais basilicum grof. Snijd de limoen in 4 partjes.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over diepe borden en schep de stir-fry erbovenop.
  • Garneer met het Thais basilicum en de pinda's.
  • Serveer met de limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders