Maak deze griezelsoep af door met de kokosmelk en een satéprikker een spinnenweb te tekenen in de soep.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
50 gram
Aardappelen
½ stuk(s)
Wortel
1.5 snufje
Nootmuskaat
150 gram
Pompoenblokjes
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
75 ml
Kokosmelk
⅓ pak(ken)
Tomatenblokjes
15 gram
Panko paneermeel
(Bevat Tarwe)
100 gram
Gemengd gekruid gehakt
25 gram
Spaghetti
2.5 gram
Verse krulpeterselie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
200 ml
Zoutarme groentebouillon
Bereid de bouillon (zie Tip). Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel in blokjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.
Tip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 100 ml bouillon met 100 ml kokend water per persoon of gebruik natriumarme bouillon.
Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of grote pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappel, wortel, gedroogde tijm, 1 mespuntje nootmuskaat per persoon, peper en zout toe. Meng goed en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en 2/3 van de kokosmelk toe (zie Tip). Breng afgedekt aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 – 25 minuten zachtjes.
Tip: De kokosmelk kan klontjes gevormd hebben in de verpakking. Dit zijn de natuurlijke vetten van de kokosmelk en die zitten vol smaak. Knip het pakje eventueel open en roer de melk goed door of laat smelten in de pan.
Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een pan. Meng het gehakt in een kom met de panko, peper en zout. Kneed tot alles goed gemengd is en rol dan 8 kleine gehaktballetjes per persoon. Breek de droge spaghetti in 2 stukken. Steek per balletje vier stokjes droge spaghetti door de balletjes – dit worden de spinnenpootjes.
Kook de spinnenballetjes 8 – 10 minuten in de pan. Haal de spinnenballetjes met een schuimspaan uit de pan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.
Haal de soep van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie en 50 ml kookvocht van de spinnenballetjes per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.
Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de spinnenballetjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk, garneer met de krulpeterselie en griezelen maar!
Tip: Wist je dat ui een bron van vitamine C is? Deze vitamine helpt het lichaam om, onder andere, ijzer beter uit voeding op te nemen.