topBanner
Halloweensoep met spinnenballetjes

Halloweensoep met spinnenballetjes

met pompoen, wortel, tomaat en kokosmelk

Lees meer

Maak deze griezelsoep af door met de kokosmelk en een satéprikker een spinnenweb te tekenen in de soep.

Labels:Lekker snel
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Ui

2 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Vastkokende aardappelen

1 stuk(s)

Wortel

1 bottle

Nootmuskaat

300 gram

Pompoenblokjes

2 tl

Gedroogde tijm

150 ml

Kokosmelk

⅔ pak(ken)

Tomatenblokjes

25 gram

Panko paneermeel

(BevatGlutenbevattende granen)

200 gram

Gemengd gekruid gehakt

50 gram

Spaghetti

(BevatGlutenbevattende granen)

5 gram

Verse krulpeterselie

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

400 ml

Groentebouillon

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3031 kJ
Energie (kcal)725 kcal
Vetten38.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten60 g
waarvan suikers17.0 g
Vezels10 g
Eiwitten31 g
Zout5.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Rasp
Pan met deksel
Kom
Steelpan
Schuimspaan
Staafmixer
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen. Pers de knoflook of snijd fijn. Schil de aardappel en snijd in kleine stukken. Snijd de wortel in blokjes. Rasp de nootmuskaat met een fijne rasp.

2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een soeppan of pan met deksel op middelhoog vuur. Fruit de ui en knoflook 2 – 3 minuten. Voeg de pompoenblokjes, aardappel, wortel, gedroogde tijm, een snuf nootmuskaat per persoon, peper en zout toe. Meng goed en bak 3 – 4 minuten. Voeg de bouillon, de tomatenblokjes en 2/3 van de kokosmelk toe. Breng, afgedekt, aan de kook. Verlaag het vuur en kook 20 – 25 minuten zachtjes.

3

Breng ruim water met een snuf zout aan de kook in een steelpan. Meng het gehakt in een kom met de panko, peper en zout. Kneed goed tot alles goed gemengd is en rol dan 8 kleine gehaktballetjes per persoon. Breek de droge spaghetti in 2 stukken. Steek per balletje vier stokjes droge spaghetti door de balletjes – dit worden de spinnenpootjes.

4

Kook de spinnenballetjes 8 – 10 minuten in de steelpan. Haal de spinnenballetjes met een schuimspaan uit de steelpaan en bewaar apart. Bewaar het kookvocht van de balletjes. Snijd ondertussen de krulpeterselie fijn.

5

Haal de soep van het vuur. Voeg de helft van de krulpeterselie en 50 ml kookvocht van de spinnenballetjes per persoon toe aan de soep. Pureer glad met een staafmixer. Breng op smaak met ruim peper en zout. Vind je de soep nog te dik? Voeg dan extra kookvocht toe.

6

Verdeel de soep over kommen of diepe borden en voeg de spinnenballetjes toe. Besprenkel met de overige kokosmelk, garneer met de krulpeterselie en griezelen maar!