Griekse flatreadpizza met witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Griekse flatreadpizza met witte kaas

Griekse flatreadpizza met witte kaas

met olijven en komkommersalade

In dit recept is gewoon flatbread vervangen door een volkoren variant. Zo krijg je meer vezels binnen!

Labels:
Extra groente
•Caloriebewust
•Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
•Tarwe

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

1 stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

15 gram

Geraspte belegen kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

10 gram

Leccino-olijven

10 gram

Verse munt, oregano en peterselie

25 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Volkoren Libanees flatbread

(Bevat Tarwe)

¼ stuk(s)

[Mini-]komkommer

50 gram

Biologische volle yoghurt

(Bevat Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Witte balsamicoazijn

½ el

Olijfolie

1.5 tl

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)678 kcal
Energie (kJ)2837 kJ
Vetten28.4 g
waarvan verzadigd9.8 g
Koolhydraten77.3 g
waarvan suikers10.8 g
Vezels11.3 g
Eiwitten22.3 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

•Koekenpan
•Hoge kom
•Staafmixer
•Bakplaat met bakpapier
•Kom

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de ui in halve ringen. Snijd de paprika in reepjes. Snijd de tomaat in schijfjes. Snijd de olijven grof. Ris de blaadjes van de munt en oregano. Snijd de muntblaadjes, oreganoblaadjes en bladpeterselie los van elkaar fijn.

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de ui en paprika 6 minuten.

Spread maken
3

Meng in een hoge kom de yoghurt met de witte kaas en 1/2 tl extra vierge olijfolie per persoon met een staafmixer tot een saus. Breng op smaak met peper.

Pizza beleggen
4

Leg de flatbreads op een bakplaat met bakpapier. Verdeel de kaasspread erover en beleg met de ui, paprika, oregano, olijven en tomatenschijfjes. Bestrooi met geraspte belegen kaas en bak de pizza's 4 - 6 minuten in de oven.

Weetje: De flatbreads zijn van volkorenmeel gemaakt. In vergelijking met witte graanproducten bevatten deze niet alleen meer vezels, maar ook 3 tot 5 keer meer vitaminen en mineralen zoals kalium, magnesium, ijzer en vitamine B1 en B2.

Salade maken
5

Snijd ondertussen de komkommer in kleine blokjes. Meng in een kom per persoon: 1 tl extra vierge olijfolie en 1/2 el witte balsamicoazijn. Meng de komkommer, munt en peterselie met de dressing. Roer goed door en breng de salade op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Snijd de flatbreadpizza's in punten en serveer de komkommersalade erbij.