Skip to main content
Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas
Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas

Hartige linzenschotel met aardappelschijfjes en kaas

En een frisse groene salade met appel

De pompoenpit is de kampioen onder de zaden en noten door het hoge magnesiumgehalte. Dit mineraal is onder andere essentieel voor een gezonde bloeddruk.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Soja
Hvede
Milk

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardappelschijfjes

½ blik(ken)

Linzen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

¼

Tomatenpuree

10 ml

Sojasaus

100 ml

Culinaire room

⅓ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

25 gram

Geraspte belegen kaas

30 gram

Veldsla

10 gram

Pompoenpitten

Zelf toevoegen

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Honing [of plantaardig alternatief]

½ el

Wittewijnazijn

1 el

Olijfolie

tl

Suiker

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)824 kcal
Energie (kJ)3449 kJ
Vetten53.1 g
waarvan verzadigd20.9 g
Koolhydraten55.2 g
waarvan suikers19.9 g
Vezels14.9 g
Eiwitten25.3 g
Zout3.2 g

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Vergiet
Hapjespan
Kom
Ovenschaal
Koekenpan
Saladekom

Instructies

Aardappelen voorbakken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Leg de aardappelschijfjes op een met bakpapier beklede bakplaat en besprenkel met 1/2 el olijfolie per persoon, peper en zout. Bak 8 - 10 minuten, of tot de aardappelen beetgaar zijn.

Groente bereiden
2

Laat de linzen uitlekken in een vergiet en spoel ze af. Halveer de prei in de lengte, was grondig en snijd in dunne halve ringetjes. Halveer de wortel en snijd ook in dunne halve maantjes. Verhit in een grote wok of hapjespan 1/2 el olijfolie per persoon op middelhoog vuur en stoof de prei en wortel, afgedekt, 4 - 6 minuten. Voeg de linzen, 1 tl tomatenpuree per persoon en de helft van Belgische kruidenmix toe en stoof 3 - 5 minuten verder. Blus af met de sojasaus, mosterd en een snufje suiker.

Roomsaus bereiden
3

Meng in een kom de kookroom met de overige Belgische kruidenmix en breng op smaak met peper. 

Ovenschotel samenstellen
4

Giet het linzenmengsel in een ovenschaal. Verdeel de aardappelschijfjes erover. Schenk het roommengsel eroverheen en bak 20 – 25 minuten in de oven. Strooi in de laatste 5 minuten de geraspte kaas over de ovenschotel en gratineer.

Weetje: Wist je dat linzen van alle peulvruchten het meeste ijzer bevatten? Daarnaast zijn ze een goede bron van vezels, eiwitten en andere mineralen zoals magnesium en kalium. Kalium helpt bij het behouden van een gezonde bloeddruk.

Salade maken
5

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de pompoenpitten tot ze beginnen te poffen. Meng ondertussen in een saladekom per persoon: 1/2 el honing, 1/2 el wittewijnazijn, 1/2 el extra vierge olijfolie, peper en zout. Meng de salade met de dressing en garneer met de pompoenpitten. 

Serveren
6

Haal de ovenschotel uit de oven en laat een beetje afkoelen. Serveer de ovenschotel met de salade ernaast.

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met zwartepepersaus

Steak met zwartepepersaus

met sperziebonen, zongedroogde tomaten en aardappelwedges
Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

Loaded fries met bulgogi rundvlees op z'n Koreaans

met zoetzure komkommer, koriander en pinda's
Romige farfalle met kip en venkel

Romige farfalle met kip en venkel

met Parmigiano Reggiano, spinazie en rode peper
Biefstukreepjes met mangosalsa

Biefstukreepjes met mangosalsa

met rijst, koolsla en Mexicaanse kruiden
Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

Geglaceerde zalmfilet met pesto alla genovese en spaghetti

met geroosterde bamsamico-tomaatjes en courgette
Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

Bulgurbowl met kipgehaktballetjes

met geroosterde-paprikasaus, champignons en courgette
Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

Gele rijstpilav met broccolini, sojabonen en Thais basilicum

met seroendeng-garnering, snijbonen en rode peper
Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

Hoisin-noedels met kip en wokgroenten

met lente-ui en pinda's
Romige groentesoep met pulled chicken

Romige groentesoep met pulled chicken

verborgen wortel en courgette! | met basilicum en zonnebloempitten
Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

Romige wraps met kikkererwten en yoghurtsaus

met komkommersalade en gomasio
Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

Aardappelsalade met warmgerookte zalm en dilledressing

met citroenmayonaise, ingelegde ui en sperziebonen
Hartige zoete-aardappelsoep

Hartige zoete-aardappelsoep

met zure room, zuurdesembroodje en pompoenpitten
Steak met kruidendressing en koolsla

Steak met kruidendressing en koolsla

met patatjes, pikante mayonaise en komkommer
Kikkererwtencurry met sticky aubergine

Kikkererwtencurry met sticky aubergine

met rijst, zoete aardappel, limoen en koriander
Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

Sticky buikspek ramen met oesterzwammen en kimchi

met paksoi, miso en verse udonnoedels
Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

Varkenshaas in pikante pindasaus op z'n Thais

met rijst, broccolini, sperziebonen en lente-ui
Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

Bulgoginoedels met varkensgehakt en wokgroenten

met koriander, tahin en sesamzaad
Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

Tonijn-krieltjessalade met honing-mosterddressing

met gekookt ei, rode biet, appel en verse kruiden
Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

Romige penne met pangasiusfilet en kerstomaten

met courgette, citroen en munt
BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

BBQ-kipfilet met piccalilly en peterselie-yoghurtsaus

met curry-parelgerst, puntpaprika en sperziebonen