Skip to main content
Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood
Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Geroosterde groenten met baharat, falafelballetjes en naanbrood

Wij hebben de falafelballetjes alvast voor jou klaargemaakt

3.9
(490)

Voor dit gerecht gebruikt je bijzondere kruiden van Jonnie Boer: baharat. Dit kruidenmengsel wordt veelvuldig gebruikt in het Midden-Oosten. En geef ze eens ongelijk, dit mengsel van o.a. koriander, kaneel, komijn, kademom, nootmuskaat en kruidnagel maakt het gerecht extra smaakvol.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Ei
Zwaveldioxide en sulfiet
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Zoete aardappel

½

Groene paprika

150 gram

Mini-romatomaten

2 tl

Baharat

2 el

Labne

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Ei, Zwaveldioxide en sulfiet)

1

Naanbrood

(Bevat: Melk (inclusief lactose), Gluten, Tarwe)

125 gram

Falafel

(Kan bevatten: Soja, Gluten, Mosterd)

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

3 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

/ per gerecht

Instructies

Snijd de bataat in plakken van 1 cm dik.
1

Verwarm de oven voor op 220 graden en kook 300 ml water per persoon in een pan met deksel. Schil of was de bataat grondig en snijd in plakken van ongeveer 1 cm dik. Kook de bataat, afgedekt, 4 minuten in de pan met deksel en giet daarna af.

2

Snijd ondertussen de paprika in repen.

Voeg de helft van de baharat toe.
3

Meng in een ovenschaal of bakplaat met bakpapier de bataat, paprika, romatrostomaten, de helft van de baharat, olijfolie, peper en zout. Bak 15 minuten in de oven.

Bak de falafelballetjes.
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de falafelballetjes 3 minuten rondom op middelhoog vuur. Zet het vuur lager en bak de falafelballetjes 2 – 3 minuten aan elke kant bruin.

5

Meng de Turkse yoghurt met de overige baharat, peper en zout. Verwarm het naanbrood de laatste 3 minuten naast de ovenschaal of groenten op de bakplaat in de oven.

Serveer met het naanbrood, de falafel en de Turkse yoghurt.
6

Verdeel de bataat en groenten over de borden. Serveer met het naanbrood, de falafelballetjes en de Turkse yoghurt.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders