HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGemarineerde Varkenshaas Op Z'n Japans Met Paddenstoelen
topBanner
Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen

Gemarineerde varkenshaas op z'n Japans met paddenstoelen

met komkommersalade, zoete aardappel en furikakemayonaise

Wereldkeuken
Lees meer

Varkenshaas is het meest malse stuk vlees van het varken. Wist je dat dit het enige stukje van het varken is dat je zelfs rosé kunt eten?

Allergenen:SojaTarweGlutenSesamzaadMosterdEieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd50 minuten
Oventijd50 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

2 stuk(s)

Varkenshaas

25 gram

Ponzu

(BevatSoja, Tarwe, Gluten)

600 gram

Zoete aardappel

350 gram

Gemengde gesneden paddenstoelen

2 stuk(s)

Lente-ui

1 zakje(s)

Gomasio

(BevatSesamzaad)

20 ml

Sojasaus

(BevatSoja, Tarwe, Gluten)

20 ml

Ketjap manis

(BevatSoja, Tarwe, Gluten)

1 stuk(s)

Komkommer

50 gram

Mayonaise

(BevatMosterd, Eieren)

1 zakje(s)

Furikake

(BevatSoja, Tarwe, Gluten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

2 el

Roomboter

4 el

Honing

1 el

Zonnebloemolie

2 tl

Bloem

1 el

Olijfolie

1 tl

Wittewijnazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)4294 kJ
Energie (kcal)1026 kcal
Energie (kJ)4294 kJ
Energie (kcal)1026 kcal
Vetten50.0 g
Vetten50.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
waarvan verzadigd13.0 g
Koolhydraten100 g
Koolhydraten100 g
waarvan suikers49.0 g
waarvan suikers49.0 g
Vezels11.72 g
Vezels11.72 g
Eiwitten39 g
Eiwitten39 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Grote kom
Bakplaat met bakpapier
Kom
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Steelpan
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil of was de zoete aardappel grondig en snijd in partjes van maximaal 1 cm dik. Meng ze in een grote kom met per persoon: 1/2 el olijfolie, 1 tl bloem, peper en zout. Verdeel de partjes over een bakplaat met bakpapier. Zorg dat er genoeg ruimte tussen de partjes in zit, dan worden ze extra knapperig. Gebruik indien nodig een extra bakplaat. Bak 30 - 40 minuten bovenin de oven, of tot ze goudbruin zijn. Schep (en wissel de platen) halverwege om.

2

Meng in een kom per persoon: 10 ml ketjap, 10 ml sojasaus en 2 el honing (zie Tip). Leg de varkenshaas in de marinade en bewaar apart tot gebruik. Snijd de bosui in fijne ringen. Houd het groene gedeelte apart om mee te garneren.

Tip: Let jij op je zoutinname? Voeg dan de helft van de sojasaus toe. Wie wil kan na het serveren naar smaak meer toevoegen.

3

Haal de varkenshaas uit de dressing en leg in een ovenschaal. Bewaar de marinade apart. Bak de laatste 20 minuten mee met de zoete aardappel onder in de oven. Snijd de komkommer in dunne schuine plakken. Meng in een kom met 1/2 tl wittewijnazijn per persoon en garneer met de gomasio. Meng in een kleine kom de mayonaise met de furikake.

4

Hak de paddenstoelen grof. Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of hapjespan op middelhoog vuur en bak de paddenstoelen 4 - 5 minuten. Voeg het witte gedeelte van de bosui toe en bak nog 4 - 5 minuten. Verlaag het vuur, voeg de ponzu toe en bak nog 1 minuut.

5

Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middellaag vuur. Voeg de marinade van de varkenshaas toe en laat voorzichtig inkoken tot een stroperige saus. Haal de varkenshaas uit de oven en snijd in dunne plakjes.

Tip: Wist je dat bosui vergeleken met andere groenten veel calcium bevat? Je vindt het ook in boerenkool en paksoi.

6

Verdeel de varkenshaas met de marinade over de borden. Serveer met de zoete aardappel en de furikakemayonaise ernaast. Garneer de zoete aardappel en varkenshaas met het groene gedeelte van de bosui. Verdeel de ponzu paddenstoelen over de borden. Serveer met de komkommersalade op tafel.