Speciaal ingrediënt in je box! Kroepoek uit Zeeland. Gemaakt met alleen maar natuurlijke ingrediënten, waaronder zoete garnalen met het MSC-keurmerk, gevangen in de Noordzee. Verantwoord genieten dus! Scan de QR-code en zie waar onze kroepoek vandaan komt!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
100 gram
Verse udonnoedels
1 stuk(s)
Varkenshaas
½ stuk(s)
Ui
10 ml
Vissaus
¼ stuk(s)
Limoen
½ zakje(s)
Groene currykruiden
90 ml
Kokosmelk
25 gram
Hoisinsaus
½ stuk(s)
Paksoi
50 gram
Sugarsnaps
5 gram
Verse koriander
½ stuk(s)
Rode puntpaprika
30 gram
Kroepoek met Noordzeegarnalen
1 el
Zonnebloemolie
½ el
[Zoutarme] ketjap manis
75 ml
Water
naar smaak
Sambal
naar smaak
Peper en zout
Meng in een kom de varkenshaas met de ketjap en hoisinsaus (zie Tip). Roer goed door en bewaar apart tot later gebruik.
Tip: Heb je geen ketjap in huis? Vervang het dan door sojasaus.
Snipper de ui. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika en snijd in dunne repen. Verwijder de steelaanzet van de paksoi, snijd zowel de stelen als het blad van de paksoi klein en houd de stelen apart van de groene bladeren. Snijd de limoen in 8 partjes.
Verhit een scheutje zonnebloemolie in een grote wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de ui en puntpaprika 2 minuten. Voeg de groene currykruiden toe en bak nog 1 minuut. Voeg de sugarsnaps en de stelen van de paksoi toe en bak nog 1 minuut. Breng op smaak met peper.
Voeg de vissaus (let op: zout! Gebruik naar smaak), het sap van 1 limoenpartje per persoon en sambal naar smaak toe. Roer goed door. Voeg de kokosmelk en de aangegeven hoeveelheid water toe. Laat 5 - 7 minuten zachtjes koken op laag vuur. Roer de udonnoedels en de bladeren van de paksoi door de curry en kook nog 3 minuten.
Verhit ondertussen een scheutje zonnebloemolie in een pan met deksel op middelhoog vuur en bak de varkenshaas 2 - 3 minuten per kant. Dek de pan af en bak nog 5 - 6 minuten op middelmatig vuur. Voeg de marinade toe en bak nog 1 minuut. Zet het vuur uit en houd warm in de pan. Snijd ondertussen de koriander grof.
Snijd de varkenshaas in dunne sneetjes. Meng de overige marinade uit de pan met de curry. Serveer de curry over diepe borden. Serveer de varkenshaas over de curry en garneer met de koriander. Serveer met de kroepoek en de eventuele overige limoenpartjes.