Je brengt dit gerecht op smaak met gomasio-kruidenmix - een specerij op basis van sesamzaad en tuinkruiden.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
125 gram
Champignons
75 gram
Witte langgraanrijst
½ zakje(s)
Gomasio-tuinkruidenmix
1 stuk(s)
Kipfilet met mediterrane kruiden
75 gram
Culinaire room
½ stuk(s)
Rode ui
100 gram
Broccoli
25 ml
Zoutarme kippenbouillon
½ el
Olijfolie
1 tl
Mosterd
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon (zie Tip). Breng water aan de kook in een pot voor de rijst en broccoli. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.
Tip: Is het lastig om een kleine hoeveelheid bouillon te bereiden? Bereid dan 500 ml bouillon met 1 bouillonblokje en meet daarna de juiste hoeveelheid af. De overige bouillon kun je invriezen voor een volgende keer of bewaren voor een klein lunchsoepje de volgende dag.
Verhit een klein scheutje olijfolie in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten, of tot de ui glazig is (zie Tip). Roer regelmatig door. Breng op smaak met peper en zout.
Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. De kipfilet hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
Voeg de culinaire room, de mosterd en de bouillon toe aan de sauteerpan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus in 5 minuten indikken (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 - 12 minuten.
Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Zet dan het vuur wat hoger, haal het deksel van de pan en laat de saus nog wat langer indikken. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe.
Kook de rijst, afgedekt, 5 - 6 minuten. Voeg de broccoli toe en kook nog 5 - 7 minuten mee. Giet daarna af en laat uitstomen.
Verdeel de rijst en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.