Gekruide kipfilet met champignonroomsaus
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

Gekruide kipfilet met champignonroomsaus

met witte rijst, broccoli en gomasio

Je geeft de kipfilet een originele draai met de gomasio-kruidenmix - een specerij op basis van sesamzaad en tuinkruiden.

Labels:
Familie
Caloriebewust
Extra groente
Allergenen:
Sesamzaad
Selderij
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

125 gram

Champignons

75 gram

Witte langgraanrijst

½ zakje(s)

Gomasio-tuinkruidenmix

(Bevat Sesamzaad, Selderij)

1 stuk(s)

Kipfilet met Mediterrane kruiden

75 ml

Culinaire room

(Bevat Melk (inclusief lactose))

½ stuk(s)

Ui

100 gram

Broccoli

Zelf toevoegen

¾ el

Olijfolie

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Mosterd

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)694 kcal
Energie (kJ)2904 kJ
Vetten27.3 g
waarvan verzadigd10.1 g
Koolhydraten74.8 g
waarvan suikers5.7 g
Vezels7.4 g
Eiwitten38.3 g
Zout2.4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Breng water aan de kook in een ruime pot met deksel voor de rijst en broccoli. Snijd de champignons in kwarten. Snipper de ui. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en de steel in blokjes.

Weetje: Champignons zijn rijk aan het mineraal fosfor, dat samen met calcium zorgt voor stevige botten en tanden. Fosfor zit voornamelijk in vlees, vis en zuivel, maar ook in plantaardige producten zoals peulvruchten, volkoren granen en paddenstoelen.

Champignons bakken
2

Verhit 1/4 el olijfolie per persoon in een sauteerpan met deksel op middelhoog vuur en bak de ui en champignons 4 - 6 minuten, of tot de ui glazig is (zie Tip). Breng op smaak met peper en zout. Roer regelmatig door.

Tip: Champignons nemen bij het bakken eerst veel vocht op en laten dit daarna weer los. Het lijkt daardoor alsof ze aanbakken, maar dat gebeurt niet - voeg dus geen extra olie toe.

Kipfilet bereiden
3

Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een pan op middelhoog vuur. Bak de kipfilet in 3 - 5 minuten rondom bruin. Hij hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.

Saus maken
4

Voeg de culinaire room en per persoon: 25 ml water, 1/4 kippenbouillonblokje en 1 tl mosterd toe aan de sauteerpan met de champignons en ui. Laat de champignonsaus 5 minuten reduceren (zie Tip). Voeg dan de kipfilet toe en dek de pan af. Kook de saus, afgedekt, nog 8 – 12 minuten.

Tip: Proef de champignonsaus goed en roer regelmatig door. Vind je de saus nog te dun? Zet dan het vuur wat hoger, haal het deksel van de pan en laat de saus nog wat langer indikken. Vind je de saus te dik? Voeg dan wat extra water toe. 

Rijst en broccoli koken
5

Kook de rijst, afgedekt, 10 - 12 minuten. Kook de laatste 5 - 7 minuten de broccoli mee. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen. 

Serveren
6

Verdeel de rijst en broccoli over de borden en garneer met de gomasio-tuinkruidenmix. Leg de kipfilet op de rijst en verdeel de champignonroomsaus erover.