Geitenkaassalade met rode biet
met aardbei-balsamicodressing
Wist je dat walnoot de enige noot is die ALA bevat? ALA is een plantaardig omega 3-vetzuur - goed voor je hart, bloedvaten en hersenen.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
100 gram
Verse geitenkaas
(Bevat Melk (inclusief lactose))
4 stuk(s)
Rode biet
30 gram
Aardbeienconfituur
(Kan bevatten Melk (inclusief lactose), Pinda's, Noten)
20 gram
Walnootstukjes
(Bevat Walnoten Kan bevatten Pinda's, Noten, Sesamzaad)
1 stuk(s)
Appel
1 stuk(s)
Ui
90 gram
Rucola en veldsla
(Kan bevatten Selderij)
2 stuk(s)
Bruin tarwebroodje
(Bevat Melk (inclusief lactose), Soja, Gluten, Tarwe, Gerst, Rogge Kan bevatten Eieren, Lupine, Noten, Gluten, Sesamzaad)
Zelf toevoegen
2 el
Boter
1 el
Zwarte balsamicoazijn
2 el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel voor de rode biet.
- Schil de rode biet en snijd in blokjes (zie Tip).
- Kook de rode-bietblokjes 10 - 12 minuten in de pan met deksel.
Tip: Let op: rode biet geeft af. Gebruik handschoenen of doe een boterhamzakje om je handen voordat je gaat schillen.
- Verhit een koekenpan zonder olie op middelhoog vuur en rooster de walnootstukjes 1 - 2 minuten, of tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar tot serveren.
- Bak het broodje 6 - 8 minuten af in de voorverwarmde oven.
Tip: Eet je graag seizoensgroenten? Dan zit je met bietjes altijd goed. Bietjes worden het hele jaar door lokaal gekweekt en zitten vol kalium en foliumzuur. Een bewuste en gezonde keuze dus!
- Meng in een grote saladekom de aardbeienjam met per persoon: 1/2 el zwarte balsamicoazijn, 1 el extra vierge olijfolie en 1 el water. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de ui in dunne halve ringen.
- Snijd de appel in kwarten, verwijder het klokhuis en snijd de appel in blokjes.
- Verhit de roomboter in dezelfde koekenpan. Bak de rode ui samen met de appelblokjes 3 - 4 minuten op middelhoog vuur (zie Tip).
Tip: Houd je pan goed in de gaten. Gebruik eventueel wat extra roomboter om ervoor te zorgen dat de appelblokjes niet aanbakken.
- Voeg vlak voor serveren de slamix toe aan de saladekom. Meng de dressing door de salade.
- Verdeel de bietblokjes over de borden. Verdeel de salade erover.
- Garneer met de gebakken appel, rode ui en geroosterde walnootstukjes. Verkruimel de verse geitenkaas erover en serveer met het broodje.