HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconGegratineerde Gehaktschotel Met Aardappel En Mais
topBanner
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas

Lees meer

Je brengt de gehaktschotel op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:FamilieExtra groente
Allergenen:Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

600 gram

Aardappelen

200 gram

Gemengd gehakt van varken en kalf

0.7 blik(ken)

Maïs in blik

1 pak(ken)

Passata

50 gram

Geraspte belegen kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

⅓ zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

1 stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Prei

⅔ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

10 ml

Melk

½ stuk(s)

Runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

2 tl

Zwarte balsamicoazijn

2 tl

Mosterd

2 el

Roomboter

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Energie (kcal)835 kcal
Vetten40.0 g
Vetten40.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
waarvan verzadigd20.0 g
Koolhydraten79 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers20.0 g
waarvan suikers20.0 g
Vezels16.18 g
Vezels16.18 g
Eiwitten36 g
Eiwitten36 g
Zout4.0 g
Zout4.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Halveer de prei en snijd in halve ringen. Voeg de courgette en prei toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. Voeg vervolgens de mais, de passata, het bouillonblokje en de zwarte balsamicoazijn toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

3

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

4

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.

5

Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

6

Verdeel de ovenschotel over de borden.