Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

Gegratineerde gehaktschotel met aardappel en mais

met prei, Siciliaanse kruiden en geraspte oude kaas

Je brengt de gehaktschotel op smaak met Siciliaanse kruiden. Deze mix bestaat onder andere uit tomaat, ui, paprika, basilicum en oregano.

Labels:
Familie
Extra groente

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

300 gram

Aardappelen

100 gram

Gemengd gehakt van varken en kalf

50 gram

Maïs in blik

100 gram

Passata

25 gram

Geraspte oude Goudse kaas

0.17 zakje(s)

Belgische kruidenmix voor gehakt

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Prei

⅓ zakje(s)

Siciliaanse kruidenmix

Zelf toevoegen

5 ml

[Plantaardige] melk

¼ stuk(s)

Zoutarm runderbouillonblokje

naar smaak

Peper en zout

1 tl

Zwarte balsamicoazijn

1 tl

Mosterd

1 el

[Plantaardige] boter

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)835 kcal
Energie (kJ)3495 kJ
Vetten40 g
waarvan verzadigd20 g
Koolhydraten79 g
waarvan suikers20 g
Vezels16.2 g
Eiwitten36 g
Zout4 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan
Aardappelstamper
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Breng ruim water aan de kook in een pan met deksel. Schil de aardappelen en snijd in grove stukken. Kook de aardappelen, afgedekt, in 12 - 15 minuten gaar, giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat aardappelen supergezond zijn? Ze zijn rijk aan goede koolhydraten, kalium, vitamine C, B6 en B11 en vezels!

Groenten bakken
2

Verhit 1/2 el roomboter per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur. Bak het gehakt met 1/2 tl gehaktkruiden per persoon in 3 - 4 minuten los, haal uit de pan en bewaar apart. Halveer de courgette en snijd in halve maantjes. Halveer de prei en snijd in halve ringen. Voeg de courgette en prei toe aan de hapjespan en bak 6 - 8 minuten. Voeg vervolgens de mais, de passata, het bouillonblokje en de zwarte balsamicoazijn toe (zie Tip). Meng alles goed en laat nog 2 - 4 minuten zachtjes pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Let jij op je zoutinname? Laat het bouillonblokje dan achterwege of gebruik een natriumarm bouillonblokje.

Puree maken
3

Stamp met een aardappelstamper de aardappelen tot een grove puree. Voeg per persoon: 1/2 el roomboter, 1 tl mosterd en een scheutje melk toe. Voeg vervolgens de Siciliaanse kruidenmix toe en stamp goed door. Breng op smaak met peper en zout.

Gehakt toevoegen
4

Voeg het gehakt weer toe aan de hapjespan met groenten en meng goed door.

Ovenschotel maken
5

Verdeel het groente-gehaktmengsel over een ovenschaal. Schep de aardappelpuree erbovenop en verdeel de geraspte oude kaas erover. Bak de ovenschotel 10 - 12 minuten in de oven, of tot de kaas goudbruin kleurt.

Serveren
6

Verdeel de ovenschotel over de borden.