HelloFresh
topBanner
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met zomergroenten en aardappeltjes uit de oven

Lees meer

.

Labels:Eten binnen 3 dagen
Allergenen:EiMosterdVis

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

400 g

Vastkokende aardappelen

1 stuks

Sjalot

1 stuks

Knoflookteen

⅔ stuks

Rode paprika

⅔ stuks

Courgette

5 g

Verse dille

(Kan sporen van allergenen bevatten)

50 g

Mayonaise

(BevatEi, Mosterd)

2

Zalmfilet met huid

(BevatVis)

Zelf toevoegen

3 el

Olijfolie

1 el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3481 kJ
Energie (kcal)832 kcal
Vetten43.0 g
waarvan verzadigd5.0 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels6 g
Eiwitten8 g
Cholesterol0 mg
Zout0.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

3

Doe de aardappelen in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de rode paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.