Gebakken zalmfilet met dillemayonaise
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

Gebakken zalmfilet met dillemayonaise

met zomergroenten en aardappeltjes uit de oven

Naast het neusje heb je ook het huidje van de zalm. Die laten we bewust zitten - hij zorgt voor extra smaak en bevat gezonde omega 3-vetzuren.

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Mosterd
Eieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Aardappelen

½ stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Knoflookteen

⅓ stuk(s)

Rode paprika

⅓ stuk(s)

Courgette

2.5 gram

Verse dille

50 gram

Mayonaise

(Bevat Mosterd, Eieren)

1 stuk(s)

Zalmfilet

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

naar smaak

Peper en zout

1.5 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)832 kcal
Energie (kJ)3481 kJ
Vetten43 g
waarvan verzadigd5 g
Koolhydraten50 g
waarvan suikers10 g
Vezels8.3 g
Eiwitten8 g
Zout0 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Ovenschaal
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen voorkoken
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Was de aardappelen grondig en snijd ze in kwarten. Zorg dat de aardappelen net onder water staan in een pan met deksel. Breng aan de kook en kook de aardappelen 6 - 8 minuten. Giet af en laat zonder deksel uitstomen.

Snijden
2

Snipper ondertussen de sjalot en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de rode paprika en de courgette in kleine blokjes en snijd de verse dille fijn.

In de oven
3

Doe de aardappelen in een ovenschaal. Meng met de helft van de olijfolie, peper en zout en bak 15 - 20 minuten in de oven. Schep halverwege om.

Groenten bakken
4

Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een wok of hapjespan op middelhoog vuur. Fruit de sjalot 1 - 2 minuten. Voeg de rode paprika, de courgette en de knoflook toe. Roerbak 10 - 12 minuten en breng op smaak met peper en zout.

Zalm bakken
5

Meng ondertussen in een kleine kom de dille met de mayonaise. Dep de zalmfilet droog met keukenpapier en wrijf in met peper en zout. Verhit de overige olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de zalm 2 – 3 minuten op het vel en 1 – 2 minuten op de andere zijde.

Tip: Wist je dat veel mensen te weinig vitamine D binnenkrijgen? Deze vitamine versterkt het immuunsysteem en is nodig voor de opname van calcium. Vette vis, zoals zalm, makreel, haring en sardine, zit er vol mee.

Serveren
6

Serveer de zalm met de aardappelen, de groenten en de dillemayonaise.