Skip to main content
Frittata met boerenkool, pastinaak en geitenkaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frittata met boerenkool, pastinaak en geitenkaas

Frittata met boerenkool, pastinaak en geitenkaas

Assaisonnée au romarin

Boerenkool bereid je normaal gesproken met aardappelen, maar deze keer is het net even anders klaargemaakt! Frittata kun je vullen met van alles, je kunt het zo gek niet bedenken! Maar had je ook al eens gedacht aan boerenkool? Heerlijk in combinatie met pastinaak en geitenkaas.

Labels:
Kindvriendelijk
Veggie
Allergenen:
Ei
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

150 gram

Krieltjes

150 gram

Pastinaak

50 gram

Gesneden boerenkool

1 tl

Gedroogde rozemarijn

2 stuk(s)

Ei

(Bevat: Ei)

3 el

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Verse geitenkaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

/ per gerecht
Energie (kJ)0 kJ
Energie (kcal)715 kcal
Vetten43 g
waarvan verzadigd24 g
Koolhydraten45 g
waarvan suikers0 g
Vezels11 g
Eiwitten32 g
Zout0 g

Benodigdheden

Deksel
Grote pan
Oven
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Kom
Ovenschaal

Instructies

1

Verwarm de oven voor op 220 graden en breng 500 ml water per persoon aan de kook in een grote pan met deksel voor de krieltjes en pastinaak.

Snijd de pastinaak in blokjes
2

Halveer de krieltjes en snijd eventueel grote krieltjes in kwarten. Snijd de pastinaak in blokjes van maximaal 2 cm. Kook de krieltjes en pastinaak, afgedekt, 10 - 12 minuten in de grote pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

Bak de boerenkool
3

Verhit ondertussen het grootste deel van de roomboter in een wok of hapjespan met deksel. Bak de boerenkool, eventueel in delen, met de rozemarijn 1 minuut. Voeg 1 el water per persoon toe, breng op smaak met peper en zout en bak, afgedekt, 5 minuten.

4

Kluts de eieren en de crème fraiche met een vork in een kom. Breng op smaak met peper en zout. Vet de ovenschaal in met de overige roomboter.

Schenk het erover
5

Meng vervolgens de krieltjes en pastinaak met de boerenkool in de ovenschaal. Schenk het ei erover, verdeel de geitenkaas over de ovenschaal en bak 14 - 17 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei in het midden gestold is.

Snijd in punten en verdeel over de borden
6

Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt. Snijd in punten en verdeel over de borden.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Kipburger op briochebroodje met groenten

Kipburger op briochebroodje met groenten

en voor ouders: sriracha-mayo en gekruide patatjes
Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

Geitenkaas op linzensalade met cranberrydressing

met gezouten amandelen, zoetzure ui en geroosterde zoete aardappel
Conchiglie uit de heksenketel

Conchiglie uit de heksenketel

met "bloed"saus van rode pesto en geitenkaas
Shakshuka met verse geitenkaas

Shakshuka met verse geitenkaas

met krulpeterselie en bierbostelbroodje
BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

BBQ-kipburger met gefrituurde uitjes

met regenboogkrieltjessalade in honing-mosterddressing
Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

Koreaans geïnspireerde bulgogiburger met sriracha-mayo

met kimchi-regenboogsla, sesamzaadjes en pikante patatjes
Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

Heekfilet met zelfgemaakte beurre noisette

met citroen, salie, patatjes en wortel
Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas

Zelfgemaakt flatbread met geitenkaas

met courgette, basilicumcrème en rucolasalade
Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

Geitenkaassalade met aardbei-balsamicodressing

met appel, biet en geroosterde walnoten
Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

Kipfilethaasjes met pesto-krieltjes

met courgette en paprika
Zelfgemaakte boomstammetjes

Zelfgemaakte boomstammetjes

met peultjes, wortel en patatjes
Veggie nuggets met bietensalade

Veggie nuggets met bietensalade

met gebakken patatjes en uienchutney
Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

Hertenbiefstuk met aardbei-balsamicosaus

met regenboogwortelgroenten, hazelnoten en verse kruiden
Geitenkaassalade met crostini

Geitenkaassalade met crostini

met cranberrychutney, appel en walnoten
Gele curry met garnalen en pinda's

Gele curry met garnalen en pinda's

met puntpaprika, patatjes en sperziebonen
Asperges met ham en hollandaisesaus

Asperges met ham en hollandaisesaus

met krieltjes en gekookt eitje
Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

Kabeljauw in beurre blanc met pastinaakchips

met oesterzwammen en pastinaak-aardappelpuree
Varkenshaas in panko-truffeljasje

Varkenshaas in panko-truffeljasje

met sperziebonen en patatjes
Couscous met garnalen en yazzara

Couscous met garnalen en yazzara

met hazelnoten, verse kruiden en ras el hanout
Fusilli met garnalen in romige currysaus

Fusilli met garnalen in romige currysaus

met geitenkaas, witte courgette en sla

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

Burger met bloemkool en kaassaus uit de oven

met romige aardappelpuree, peterselie en panko
Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

Parelcouscous met kip en aubergine op z'n Midden-Oosters

met munt-labnesaus en frisse tomaat-komkommersalade
Naanpizza met aubergine

Naanpizza met aubergine

met champignons en mozzarella
Mafaldine met burrata en pikante panko

Mafaldine met burrata en pikante panko

in romige saus met kappertjes en kerstomaten
Cottage pie op z'n Italiaans

Cottage pie op z'n Italiaans

met varkensboerengehakt, spinazie en kaas
Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

Pasta pesto met Parmigiano Reggiano en courgette

met peterselie, basilicum en tomaat
Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

Stir-fry met udonnoedels en omeletreepjes

voor de ouders: zoet-pikante chilisaus, gezouten pinda's en koriander
Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

Aubergine fatteh met krokante kikkererwten

met knapperig flatbread, tahin-yoghurtsaus en walnootstukjes
Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

Noedels met kip-kalkoengehakt à la Mee Goreng

met zoete Aziatische saus, paksoi en gefrituurde uitjes
Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

Pikante honingpita's met burger en rodebietenspread

met witte kaas, yoghurtsaus en komkommersalade
Fusilli met basilicum en Grana Padano

Fusilli met basilicum en Grana Padano

met champignons, linzen en Siciliaanse kruiden
Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

Rode biet flatbread met rundergehakt en grillkaas

met za'atar, labne en verse kruiden
Steak met mascarpone-broccolipuree

Steak met mascarpone-broccolipuree

met Parmigiano Reggiano, pastinaak en uiensaus
Zalmfilet met broccolini en tahindressing

Zalmfilet met broccolini en tahindressing

met bulgur, kerstomaten en geroosterd amandelschaafsel
Varkenshaas met paksoi en salade

Varkenshaas met paksoi en salade

met gezouten pinda's en frisse sesamdressing
Cheesy tuna melt stokbrood

Cheesy tuna melt stokbrood

kies en mix toppings: tomaat, mais, verse kruiden en meer!
Snelle pasta op z'n Mexicaans

Snelle pasta op z'n Mexicaans

met varkensgehakt, kaas en zure room
Kalkoensalade à la tandoori

Kalkoensalade à la tandoori

met mangochutneydressing, patatjes en zoetzure radijsjes
Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

Wildzwijnburger met mosterdroomsaus

met aardappelpuree, sperziebonen en wortel
Flammkuchen met brie en appel

Flammkuchen met brie en appel

met gebakken patatjes en komkommersalade