Frittata met cherrytomaten en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Frittata met cherrytomaten en feta

Frittata met cherrytomaten en feta

met courgette en aardappelschijfjes

Cherrytomaten zijn kleiner dan gewone tomaten, maar bevatten veel meer vitaminen en mineralen.

Labels:
Familie
Veggie
Extra groente
Familie
Koolhydraatarm
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd55 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

1 stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Aardappelschijfjes

½ stuk(s)

Ui

5 gram

Vers basilicum

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2 stuk(s)

Ei

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

¾ tl

Gerookt paprikapoeder

125 gram

Rode kerstomaten

25 gram

Geraspte pecorino DOP

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

5 ml

[Plantaardige] melk

1 el

Olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)621 kcal
Energie (kJ)2598 kJ
Vetten38 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten34 g
waarvan suikers15 g
Vezels7.9 g
Eiwitten31 g
Zout2 g

Benodigdheden

Hapjespan
Kom
Ovenschaal

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 210 graden. Snijd de courgette in kleine blokjes. Pers de knoflook of snijd fijn. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan op middelhoog vuur (zie Tip). Voeg de aardappelschijfjes toe en bak in 8 - 10 minuten goudbruin. Voeg na 5 minuten de courgette en de knoflook toe. Breng op smaak met peper en zout.

Tip: Heb je een ovenvaste hapjespan? Bak de aardappel en courgette dan daarin. Voeg vervolgens het eimengsel toe aan de ovenvaste pan en laat de ovenschaal achterwege.

Snijden
2

Snijd de rode ui in dunne halve ringen. Snijd het verse basilicum in reepjes. Verkuimel de feta.

Tip: Wist je dat de feta en pecorino in deze maaltijd samen zorgen voor ruim 25% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium? Dat is niet alleen lekker, maar ook goed voor je botten en tanden!

Mengen
3

Kluts de eieren met een vork in een kom. Voeg een scheutje melk toe en per persoon: 1/2 zakje Italiaanse kruiden en 1/4 zakje gerookt paprikapoeder. Voeg de rode ui, de helft van het basilicum, de helft van de feta, de rode cherrytomaten en de geraspte pecorino toe. Meng door elkaar en breng op smaak met peper en zout.

Frittata  maken
4

Vet een ovenschaal in met 1/2 el olijfolie per persoon (zie Tip). Leg de gebakken aardappelschijfjes en de courgette in de ovenschaal en giet vervolgens het eiermengsel eroverheen.

Tip: Kook je voor meer dan 2 personen? Gebruik dan eventueel 2 ovenschalen zodat de frittata niet te hoog wordt en daardoor sneller gaar is.

Bakken
5

Bak de frittata 25 - 35 minuten in de oven. De frittata is gaar als het ei ook in het midden helemaal is gestold. Laat voor serveren 3 minuten rusten, zodat de frittata steviger wordt.

Serveren
6

Schep de frittata uit de ovenschaal en verdeel over de borden. Garneer met de overige feta en het basilicum.

Tip: Wist je dat deze maaltijd door de ruim 300 gram groente en de aardappelen meer vitamine C levert dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid?