Met soep kun je eindeloos variëren. Aan deze broccolisoep voeg je roomkaas en blauwe kaas toe, dat maakt de soep fluweelzacht en geeft lekker veel pit.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
½ stuk(s)
Ui
1 stuk(s)
Knoflookteen
200 gram
Broccoli
125 gram
Aardappelen
10 gram
Zonnebloempitten
(Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's, Noten)
⅓ zakje(s)
Gedroogde tijm
25 gram
Kruidenroomkaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
25 gram
Blauwekaasblokjes
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
1 stuk(s)
Witte ciabatta
(Bevat: Gluten, Rogge, Tarwe Kan bevatten: Ei, Gluten, Melk (inclusief lactose), Mosterd, Noten, Sesamzaad, Soja)
½ el
Olijfolie
500 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
[Plantaardige] boter
naar smaak
Peper en zout
Bereid de bouillon en verwarm de oven voor op 210 graden (zie Tip). Snipper de ui en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in kleine roosjes en de steel in kleine blokjes. Was of schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken van 1 cm.
Gezondheidstip: Let jij op je zoutinname? Bereid dan 250 ml bouillon per persoon en dat vul aan met 250 ml kokend water per persoon.
Verhit een klontje boter in een soeppot met deksel op middelhoog vuur en fruit de ui, de helft van de knoflook en de helft van de tijm 1 - 2 minuten. Voeg de bouillon, broccoli en aardappelen toe. Breng aan de kook en kook, afgedekt, 13 - 15 minuten op middelmatig vuur.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Snijd ondertussen de broodjes open, besprenkel met olijfolie en wrijf de overige knoflook erover. Bak 6 - 8 minuten in de oven, of tot ze goudbruin kleuren.
Verhit een pan zonder olie op middellaag vuur en rooster de zonnebloempitten tot ze beginnen te kleuren. Haal uit de pan en bewaar apart.
Haal de soeppot van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Roer de kruidenroomkaas erdoorheen en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel extra water toe als je de soep wilt verdunnen.
Verdeel de soep over diepe borden of kommen en serveer met het knoflookbrood. Voor ouders: garneer met de zonnebloempitten en de blauwekaasblokjes.