Skip to main content
Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis
Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

Fish pie met zalm, kabeljauw en koolvis

met broccolini en geschaafde amandelen

Deze week reis je door de keuken van Australië en Nieuw-Zeeland. Ontdek verrassende smaakcombinaties en maak met dit recept in je box kans op 2 vliegtickets van Singapore Airlines naar Australië, Nieuw-Zeeland, Thailand, Indonesië of Singapore!

Labels:
Extra groente
Allergenen:
Vis
Melk (inclusief lactose)
Tarwe
Amandelnoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd35 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

130 gram

Vismelange: zalm, kabeljauw en koolvis

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Prei

1 stuk(s)

Wortel

40 ml

Culinaire room

5 gram

Verse bieslook, dille en bladpeterselie

⅓ roll(s)

Bladerdeeg

100 gram

Bimi broccoli

⅓ zakje(s)

Gedroogde tijm

¼ stuk(s)

Citroen

5 gram

Amandelschaafsel

Zelf toevoegen

¼ stuk(s)

Zoutarm kippenbouillonblokje

1 tl

Mosterd

½ el

Extra vierge olijfolie

10 gram

[Plantaardige] boter

10 gram

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)892 kcal
Energie (kJ)3731 kJ
Vetten54.4 g
waarvan verzadigd21.7 g
Koolhydraten56 g
waarvan suikers9.9 g
Vezels6.6 g
Eiwitten37.2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Rasp
Hapjespan met deksel
Ovenschaal
Koekenpan met deksel

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden. Pers de knoflook of snijd fijn. Maak de prei schoon en snijd in de lengte doormidden. Snijd de prei in dunne halve ringen. Snijd de wortel in dunne halve plakken. Hak de verse kruiden fijn. Rasp de schil van de citroen met een fijne rasp. Snijd de citroen in partjes.

Vulling bereiden
2

Verhit 10 g roomboter per persoon in een hapjespan met deksel op middelmatig vuur. Voeg de prei, wortel, gedroogde tijm en de knoflook toe en bak, afgedekt, 3 - 5 minuten. Voeg 10 g bloem per persoon toe en roerbak 1 minuut. Verkruimel 1/4 bouillonblokje per persoon boven de pan. Voeg per persoon: 100 ml water, 1 tl mosterd en de kookroom toe en verhoog het vuur. Breng op smaak met peper en zout en laat 3 - 5 minuten inkoken. Roer regelmatig door.

Ovenschotel maken
3

Zet het vuur uit en voeg de vismelange en 3/4 van de verse kruiden toe. Roer goed door. Schep de vulling in een ovenschaal. Verdeel het bladerdeeg over de ovenschaal, stop de randen in of snijd het overbodige deeg weg langs de randen. Snijd het bladerdeeg in het midden kruislings in. Bak 20 - 25 minuten in de oven.

Amandelen roosteren
4

Verhit ondertussen een koekenpan met deksel zonder olie op hoog vuur en rooster het amandelschaafsel goudbruin. Haal uit de pan en bewaar apart.

Groenten bakken
5

Voeg de broccolini en 2 el water per persoon toe aan dezelfde pan en stoom de broccolini, afgedekt, in 4 - 6 minuten gaar. Voeg extra water toe als je merkt dat de pan droog is. Zet het vuur uit en breng op smaak met per persoon: 1/2 el extra vierge olijfolie, 1/2 tl citroenzest, peper en zout.

Weetje: Broccolini wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Serveren
6

Verdeel de fish pie over de borden. Serveer met de broccolini en garneer met het amandelschaafsel en de overige verse kruiden. Serveer met een citroenpartje per persoon.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes