Skip to main content
Runderschnitzel met sjalottensjus
Runderschnitzel met sjalottensjus

Runderschnitzel met sjalottensjus

Met gepofte aardappel en geroosterde bospeen

Doordat je de aardappelen in dit gerecht poft in plaats van kookt of bakt, wordt de textuur extra romig en de smaak superintens. Lees voor het beste resultaat de instructies en tips voor het bakken van de runderschnitzel zorgvuldig door. De garingstijd luistert namelijk vrij nauw.

Labels:
Manger en premier
Chef's Choice
Famille
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd45 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

200 gram

Wortel

1 stuk(s)

Sjalot

10 spriet(en)

Verse bieslook

50 gram

Biologische zure room

1 stuk(s)

Runderschnitzel

Zelf toevoegen

1 el

Olijfolie

1 el

Roomboter

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kcal)715 kcal
Vetten40 g
waarvan verzadigd18.5 g
Koolhydraten53 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels9 g
Eiwitten30 g
Zout0.4 g

Benodigdheden

Aluminiumfolie
Bakplaat
Koekenpan
Kleine kom

Instructies

Aardappelen poffen
1

Verwarm de oven voor op 220 graden. Was de aardappelen (nicola) grondig. Halveer kleine aardappelen en snijd grote aardappelen in kwarten van ongeveer 5 bij 3 cm. Verdeel de aardappelen over een vel aluminiumfolie en meng ze met de helft van de olijfolie, peper en zout. Vouw het aluminiumfolie goed dicht, leg op een bakplaat en bak de aardappelen 35 – 40 minuten in de oven, of tot ze gaar zijn.

Wortels roosteren
2

Was ondertussen de bospeen grondig, verwijder het loof en snijd de bospeen in de lengte in kwarten. Meng de bospeen op een bakplaat met aluminiumfolie met de overige olijfolie en bak de bospeen de laatste 15 –25 minuten met de aardappelen mee in de oven.

Sjalot fruiten
3

Snipper ondertussen de sjalot. Verhit de roomboter in een koekenpan op middellaag vuur. Voeg de sjalot en een snufje zout toe en fruit de sjalot al roerend 14 – 16 minuten, of tot hij zacht en lichtbruin is. De sjalot moet goed gaar worden zodat hij zoet gaat smaken.

Bieslook-sausje maken
4

Snijd of knip ondertussen de bieslook fijn. Meng in een kleine kom het grootste deel van de bieslook met de zure room en breng op smaak met peper en zout. Bestrooi de runderschnitzel met peper en zout.

Schnitzels bakken
5

Schuif de sjalot met een spatel naar een kant van de koekenpan, zet het vuur hoog en schep regelmatig om. Leg als de pan goed heet is de schnitzel in de pan en schroei hem kort dicht zonder het vlees door de pan te bewegen. Draai direct om, schroei ook de andere kant dicht en haal dan meteen uit de pan. Schenk 1 el water per persoon in de pan en meng tot een jus.

Serveren
6

Haal de gepofte aardappelen uit de oven en verdeel ze over de borden. Schep het bieslooksausje erover en serveer de geroosterde bospeen ernaast. Leg de runderschnitzel erbij en schep er de sjalottenjus over. Garneer met de overige bieslook.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Wijtingfilet met groene asperges, roseval aardappelen en tomatensalsa

Je bakt de wijtingfilet op de huid en serveert hem met een frisse salsa van romatomaat
Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Salade van warmgerookte makreel met knoflookbrood

Frisse salade met citroen en knoflookbrood uit de oven
Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Gebakken kipfilet, ovenaardappelen en salade met gegrilde perzik

Heerlijk frisse salade met verse bieslook, zoete perzik en walnoten
Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Hollandse hutspot met bataat, scholfilet en Turkse yoghurt

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Risotto van parelgerst met pecorino en groenten

Met smaakvolle pruimtomaat
Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

Herfststoof van in bokbier gestoofde prei met worst van Brandt & Levie

De worst is op smaak gebracht met zoete paprika, gemberpoeder, tijm, nootmuskaat en foelie
Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Jack’s witte tonijn met farfalle in cherrytomatensaus

Een smaakvolle tomatensaus met verse tijm en zwarte balsamicoazijn
Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Wijnzuurkoolstamppot met kip-merguezworstjes en appel

Met een herfstige twist door de kaneel
Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Oosterse andijviecurry met honingpinda’s

Een romig gerecht met kokosmelk
Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

Gebakken kipfilet met broccolisalade en aardappelen

De aardappelen bak je in de oven
Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

Gevulde paprika met parelcouscous, kip en groenten

De kippendijfilet is gekruid met ras el hanout
Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Vispakketje met zalm en pastinaak-aardappelpuree

Met verse bieslook door de puree voor een frisse smaak
Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Spaghetti aglio olio met grana padano en romatrostomaten

Een traditioneel pastagerecht met olijfolie en knoflook
Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

Gekonfijte kippendij met pompoen en goudreinet appel

De kippendij is gekonfijt in onder meer rozemarijn, tijm en knoflook
Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Worst van Brandt & Levie met koolsalade en een bruin broodje

Een zoete salade met wortel, appel en rozijnen
Oosterse noedelsoep

Oosterse noedelsoep

Met gepelde garnalen
Lauwwarme kipsalade

Lauwwarme kipsalade

Met appel en knolselderij
Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Gebakken zeebaarsfilet met tomatensalsa en rijst

Het citroensap geeft het gerecht een frisse smaak
Fettuccine met roomsaus en serranoham

Fettuccine met roomsaus en serranoham

Met champignons en citroen
Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

Victoriabaars met orzo, savooiekool en pecorino

De vis bereid je gemakkelijk in de oven

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

Geroosterde kippendij met rijst à la paella

met peterselie, oregano en salami
Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

Kabeljauwfilet in knoflookbotersaus

met gesmoorde prei en sperziebonen
Kipcurry op z'n Surinaams

Kipcurry op z'n Surinaams

met ei, patatjes en sperziebonen
Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

Couscousbowl met varkensreepjes, aubergine en tahinsaus

met gefrituurde uitjes, kerstomatensalade en verse munt
Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

Wraps met oesterzwammen en knoflook-yoghurtsaus

met patatjes, zoetzure ui en komkommer
Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

Romige spaghetti met citroen en walnoot-basilicumgarnering

met mini-romatomaten, courgette en spinazie
Veggie cheeseburger met ciabatta

Veggie cheeseburger met ciabatta

met patatjes, komkommersalade en gekaramelliseerde ui
Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

Ratatouillesoep met ciabatta met camembert

met aubergine en verse rozemarijn
Cheesy pizza

Cheesy pizza

pick & mix toppings: barbecuesaus, witte kaas en meer!
Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

Kipworstjesbowl met citroenmayonaise

met couscous, verse kruiden en courgette
Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

Parelcouscous met geitenkaasbolletjes en pesto

met courgette, venkel en geroosterde pompoenpitten
Hoisin-kipburger met komkommersalade

Hoisin-kipburger met komkommersalade

op een wortelbroodje met patatjes en sojascheuten
Steak met salade op z'n Thais en pinda's

Steak met salade op z'n Thais en pinda's

met sesam-limoendressing, paarse wortel en bruine rijst
Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

Varkenshaas met Parmigiano-witloofgratin

met romige mosterdsaus en tomaat-rucolasalade
Zalmfilet met mangochutney

Zalmfilet met mangochutney

met furikake-rijst, verse dille en ingelegde ui
Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

Gemarineerde steak met salade van courgettelinten

met rucola, patatjes, tomaat en dille
Romige spinaziedahl met tofu

Romige spinaziedahl met tofu

met gouden rijst en komkommeryoghurt
Kipfilet met kruidige groentestoof

Kipfilet met kruidige groentestoof

met gedroogde abrikozen, amandelschaafsel en Midden-Oosterse kruidenmix
Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

Kabeljauwfilet op romige venkelrisotto

met sperziebonen, Parmigiano Reggiano en spinazie
Kipfilet in hollandaisesaus

Kipfilet in hollandaisesaus

met sperziebonen en gebakken rozemarijnkrieltjes