Skip to main content
Fusion biefstukreepjes met Thais basilicum en Koreaanse kruiden

Fusion biefstukreepjes met Thais basilicum en Koreaanse kruiden

met rijst, paksoi en sperziebonen

Jasmijnrijst lijkt qua structuur en uiterlijk op basmatirijst. Toch zijn ze niet hetzelfde. Jasmijnrijst heeft namelijk een iets sterkere smaak.

Labels:
Calorie Smart
Riche en protéines
Allergenen:
Tarwe
Sesamzaad
Soja
Gluten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd15 minuten
Oventijd15 minuten
NiveauMakkelijk
Hoeveelheden

75 gram

Jasmijnrijst

½ stuk(s)

Knoflookteen

100 gram

Biefstukreepjes

75 gram

Gebroken sperziebonen

½ stuk(s)

Paksoi

2.5 gram

Thais basilicum

½ stuk(s)

Ui

½ zakje(s)

Koreaanse kruidenmix

(Bevat: Tarwe, Sesamzaad, Soja, Gluten)

20 ml

Sojasaus met minder zout

(Bevat: Tarwe, Soja, Gluten)

Zelf toevoegen

½ el

Ketjap of zoete sojasaus

1 el

Zonnebloemolie

30 ml

Zoutarme runderbouillon

1 el

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Energie (kJ)2693 kJ
Energie (kcal)644 kcal
Vetten15.6 g
waarvan verzadigd2.4 g
Koolhydraten92.6 g
waarvan suikers22.8 g
Vezels6.8 g
Eiwitten37.4 g
Zout2.8 g
Potassium297.5 mg
Calcium63.8 mg
Iron0.8 mg
Pan
Keukenpapier
Kom
Hapjespan met deksel
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Haal de biefstukreepjes uit de koelkast en dep droog met keukenpapier.
  • Breng water aan de kook in een pot en kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Bereid de bouillon.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
Biefstukreepjes marineren
2
  • Meng in een kom de biefstukreepjes, de ketjap of zoete sojasaus, de Koreaanse kruiden, een scheutje zonnebloemolie en de helft van de knoflook. Breng op smaak peper en zout. Bewaar apart tot stap 4.
  • Snijd de paksoi in reepjes. Bewaar het groene gedeelte apart.
Basilicum snijden
3
  • Verhit een scheutje zonnebloemolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de sperziebonen met de ui en de overige knoflook 1 minuut.
  • Voeg het witte gedeelte van de paksoi toe en bak nog 1 minuut.
  • Voeg daarna de honing, de sojasaus en bouillon toe. Dek af met het deksel en laat 4 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen het Thaise basilicum in reepjes.
Serveren
4
  • Verhit een pan zonder olie op middelhoog vuur. Bak de biefstukreepjes in 1 - 2 minuten rondom bruin. De biefstukreepjes mogen nog rosé zijn vanbinnen.
  • Roer, vlak voor serveren, het groene gedeelte van de paksoi en de helft van het Thaise basilicum door de pan.
  • Verdeel de rijst over de borden en leg de groenten en de biefstukreepjes erop.
  • Garneer met het overige Thaise basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders