Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Halloumi met aardpeer-spinaziestamppot

Met zongedroogde tomaten

Labels:
Veggie
Eet mij eerst
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

100 gram

Aardpeer

245 gram

Aardappelen

½ zakje(s)

Gedroogde tijm

1 stuk(s)

Knoflookteen

35 gram

Semi-gedroogde tomaten

100 gram

Halloumi

(Bevat Melk (inclusief lactose))

100 gram

Spinazie

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1.5 el

[Plantaardige] boter

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

0.13 stuk(s)

Zoutarm groentebouillonblokje

1 tl

Mosterd

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)921 kcal
Energie (kJ)3856 kJ
Vetten52.6 g
waarvan verzadigd29.2 g
Koolhydraten64.8 g
waarvan suikers7.3 g
Vezels15.9 g
Eiwitten36.2 g
Zout3.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Hapjespan met deksel
Koekenpan
Aardappelstamper

Instructies

1

Schil de aardperen en de aardappelen en snijd in even grote, grove stukken. Zorg dat de aardperen ruim onder water staan in een pan met deksel, verkruimel het bouillonblokje erboven en breng afgedekt aan de kook en laat 15 - 20 minuten zachtjes koken. Voeg na 5 minuten de aardappelen toe en kook mee. Giet daarna af, bewaar een beetje kookvocht en laat zonder deksel uitstomen.

Tip: Wist je dat 100 g aardpeer, zoals gebruikt in dit gerecht, meer ijzer bevat dan 100 g biefstuk? Andere ijzerrijke producten zijn spinazie, andijvie, tahin (sesampasta), tofu, ei, cashewnoten en haring

2

Pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de zongedroogde tomaten in kleine stukjes. Snijd de halloumi in plakken van 1/2 cm dik en snijd de spinazie klein.

Tip: Dit gerecht bevat veel calorieën. Let jij op je calorie-inname? Gebruik dan 75 g halloumi per persoon en vervang de roomboter in de puree door een extra scheutje melk of kookvocht van... zie fun facts

3

Verhit 1/2 el van de roomboter per persoon in een wok of hapjespan met deksel op middelhoog vuur en fruit 2/3 van de knoflook met 1 1/2 tl gedroogde tijm per persoon 1 minuut. Voeg de spinazie toe en bak nog 3 - 4 minuten. Voeg de stukjes zongedroogde tomaten toe, bak nog 1 minuut en breng op smaak met peper en zout. Houd afgedekt warm.

4

Verhit ondertussen een 1/2 el olijfolie per persoon in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de rest van de knoflook met de halloumi 2 - 3 minuten per kant (zie TIP).

Tip: Zorg ervoor dat de halloumi tegelijkertijd met de stamppot klaar is. Halloumi smaakt namelijk net nadat het gebakken is het lekkerste. Als je halloumi te lang laat staan, wordt hij taai.

5

Stamp de aardappelen en aardpeer tot een grove puree. Voeg 1 el roomboter per persoon en een scheutje kookvocht toe om het smeuïg te maken. Roer de mosterd door de puree en breng op smaak met peper en zout. Proef en breng eventueel verder op smaak. Voeg de gebakken spinazie toe en meng goed door de puree (zie TIP).

Tip: Zit er nog wat olie bij de zongedroogde tomaten? Meng deze dan door de puree!

6

Verdeel het gerecht over de borden en serveer met de halloumi.