Skip to main content
Procureur met zelfgemaakte pickles
Procureur met zelfgemaakte pickles

Procureur met zelfgemaakte pickles

met bloemkool en gebakken aardappelen

Receptontwikkelaar Naomi haalde voor dit gerecht de pap - euh, pickles - bij de grootste pickles-liefhebber van Sinaai en omstreken: haar papa! Je maakt in dit recept de pickles – of piccalillysaus op basis van augurk – helemaal zelf. De subtiel zure smaak van de saus past perfect bij het stuk procureur en de gebakken patatjes. Een ode aan Naomi's papa... én zijn hemd met gesmoste pickles-plekken. Geniet ervan!

Labels:
Eet mij eerst
Allergenen:
Zwaveldioxide en sulfiet
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd35 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

200 gram

Vastkokende aardappelen

250 gram

Bloemkool

25 gram

Augurken

20 gram

Zilveruitjes

(Bevat: Zwaveldioxide en sulfiet)

1 tl

Gemalen kurkuma

1 stuk(s)

Procureur

25 gram

Biologische crème fraîche

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

200 ml

Kippenbouillon

1.5 el

Roomboter

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1 el

Bloem

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3801 kJ
Energie (kcal)909 kcal
Vetten60 g
waarvan verzadigd27.2 g
Koolhydraten57 g
waarvan suikers9.5 g
Vezels10 g
Eiwitten30 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Hapjespan met deksel
Pan met deksel
Steelpan
Garde
Koekenpan

Instructies

Aardappelen bakken
1

Schil de aardappelen of was ze grondig en snijd in parten. Verhit 1/2 el olijfolie per persoon in een hapjespan met deksel en bak de aardappelen 25 – 35 minuten, afgedekt, op middelhoog vuur. Haal na 20 minuten het deksel van de pan. Schep regelmatig om en breng op smaak met peper en zout.

Bloemkool koken
2

Bereid 200 ml bouillon per persoon voor de saus. Verwarm de oven voor op 180 graden. Breng in een pan met deksel een klein laagje water met een snuf zout aan de kook voor de bloemkool. Snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in blokjes. Kook de helft van de bloemkool in 6 – 8 minuten gaar, bewaar de andere helft apart. Giet af en laat uitstomen zonder deksel.

Pickles maken
3

Hak de augurk in kleine stukjes. Verhit 1 el roomboter per persoon in een steelpan op middelmatig vuur. Voeg 1 el bloem per persoon toe en bak droog . Voeg 1/3 van de bouillon toe en roer met een garde tot de bouillon is opgenomen. Herhaal dit nog 2 keer met de overige bouillon en roer de saus glad. Voeg de overige bloemkool, de augurk, de zilveruitjes en de kurkuma toe. Roer goed en laat op laag vuur sudderen tot serveren.

Procureur bereiden
4

Verhit ondertussen 1/2 el roomboter in een koekenpan op middelhoog vuur en bak de procureur 1 – 2 minuten per kant. Haal de procureur uit de pan en leg in een ovenschaal. Breng op smaak met peper en zout. Bak de procureur nog 5 – 7 minuten in de oven.

Bloemkool bakken
5

Bak ondertussen de gekookte bloemkool nog 2 – 3 minuten in de koekenpan van de procureur op middelhoog vuur. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Roer net voor serveren de crème fraiche door de saus. Serveer de procureur met de aardappelen, de zelfgemaakte pickles en de gebakken bloemkool.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

Victoriabaarsfilet met kruidige kokos-groentensaus

met prei, bloemkool en rijst
Vegetarische kip tikka masala

Vegetarische kip tikka masala

met rijst, paprika en yoghurt
Coq au vin met zilveruitjes en champignons

Coq au vin met zilveruitjes en champignons

met rode wijn, aardappelpuree en een gemengde salade
Vegetarische tofu tikka masala

Vegetarische tofu tikka masala

met bloemkool en kurkuma-rijst
Paneer met currykruiden

Paneer met currykruiden

met knoflookrijst, spinazie en kurkuma
Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

Bloemkoolpuree met gehaktballen in tomatensaus

met verse peterselie
Satéburger met aardappelblokjes

Satéburger met aardappelblokjes

met snelle atjar van komkommer en wortel
Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

Gebraden kippendij met noedels en ketjapjus

met Oosterse groenten en zoetzure komkommer
Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

Kruidige kikkererwtenstoof met spinazie en witte kaas

met pitabrood en yoghurt
Gegratineerde koolvis in bloemkoolsaus

Gegratineerde koolvis in bloemkoolsaus

met prei-aardappelpuree en tomatensalade
Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

Veggie + Protein - Bulgursalade met biefstukpuntjes als extra

met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten
Zeebaarsfilet met peterseliesaus en hazelnootboter

Zeebaarsfilet met peterseliesaus en hazelnootboter

met gele-wortelpuree en kurkuma
Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

Wortel-pastinaaksoep met bierborstelbroodje

met crème fraîche, verse koriander en amandelen
Tajine van kip, rode puntpaprika en aubergine

Tajine van kip, rode puntpaprika en aubergine

met peterselie-aardappelen, olijven en citroen
Geroosterde bloemkool in groene currysaus

Geroosterde bloemkool in groene currysaus

met bruine rijst, paksoi en Thais basilicum
Balinese rijsttafel met rendang en kipsaté

Balinese rijsttafel met rendang en kipsaté

met gele rijst en sperziebonen
Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

Indonesische zoete curry met kippendij en limoen

met wortel en witte kool
Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur

Geroosterde bloemkool en zoete aardappel met bulgur

met hummusdresisng en granaatappelpitjes
Bloemkoolsteak met pittige chimichurri

Bloemkoolsteak met pittige chimichurri

met freekehsalade en hummus
Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Heerlijke doradefilet met frisse bosui-yoghurtsaus

Accompagné de carottes et pommes de terre

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

Flammkuchen met fourme d'Ambert, peer en spek

met een salade van geroosterde pompoen en roodlof
Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

Varkenshaas in ontbijtspek met champignonroomsaus

met aardappelpuree en geroosterde broccoli
Luxe vispannetje

Luxe vispannetje

Met gebakken krieltjes
Luxe vispotje met room en witte wijn

Luxe vispotje met room en witte wijn

Met venkel en gebakken Drieling aardappelen
Varkenshaas met orecchiette

Varkenshaas met orecchiette

Met paddenstoelen-roomsaus en rucola
Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

Gepocheerde zalmfilet met sperziebonen

met krieltjes, citroen, dille en kappertjes
Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

Visgratin van kabeljauw, koolvis, zalm en garnalen

met prei, venkel en aardappelpuree
Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

Gekonfijte eend en paddenstoelenrisotto

met een frisse salade van sinaasappel en peultjes
Tonijnsteak met sesamkorst

Tonijnsteak met sesamkorst

met broccolini en gebakken rijst met kimichisaus
Paasbrunch

Paasbrunch

met een hartige plaattaart en appelpakketjes
Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

Rijstsalade met vegetarische runderstukjes in teriyaki

NL: met mango, taugé en gezouten pinda's BE: met mango, sojascheuten en gezouten pinda's
Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Veggie + protein - Risotto met buffelmozzarella en doradefilet als extra

Met tomaat, vers basilicum en pecorino
Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

Luxe spaghetti bolognese met burrata en basilicum

met verse pasta en Parmigiano Reggiano
Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

Mixed-grillschotel: souvlaki en kofta

met orzosalade, mini Turks brood en tzatziki
Pollo tonnato met zuurdesembrood

Pollo tonnato met zuurdesembrood

Gepocheerde kip met tonijnsaus
Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

Varkenshaas met honing-sinaasappelsaus

met geglaceerde bospeen
Pastaschotel Griekse stijl

Pastaschotel Griekse stijl

met gehakt, feta, courgette en paprika
Risotto met garnalen en courgette

Risotto met garnalen en courgette

met salade en zoetzure bieten
Surf & turf: garnalen en biefstuk

Surf & turf: garnalen en biefstuk

met een saus van parmigiano reggiano
Gentse waterzooi

Gentse waterzooi

gegarneerd met verse krulpeterselie

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders

Steak met bearnaiseboter

Steak met bearnaiseboter

met gemengde paddenstoelen, spinazie en krieltjes
Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

Geroosterde zoete-aardappelbowl met biefstukreepjes op z'n Mexicaans

met avocado en tomatensalsa
Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

Pizza met serranoham, burrata en bosbessensaus

met kerstomaten, basilicum en rucola
Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

Parelcouscoussalade met perzik en romige witte kaas

met courgette, rucola, linzen en amandelschaafsel
Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

Spaghetti met gehaktballetjes in romige tomatensaus

met prei, champignons en Mexicaanse kruiden
Boerenworst met dillemayonaise

Boerenworst met dillemayonaise

met gebakken patatjes en sperziebonen
Sticky teriyaki kippenvleugels

Sticky teriyaki kippenvleugels

met bulgogirijst, groenten en sesamzaadjes
Romige penne met warmgerookte zalm

Romige penne met warmgerookte zalm

in prei-spinaziesaus met citroen en dille
Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

Fiocchi tricolore alla ragù bianco met kip en Parmigiano Reggiano

verborgen courgette en broccoli! | met basilicumcrème en Italiaanse kruiden
Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

Hartige strudel met kip-kalkoengehakt en groenten

met kleine salade en witte kaas
Misozalm met salade met sesamdressing

Misozalm met salade met sesamdressing

met gezouten pinda's, ingelegde ui en gele wortel
Flatbreadpizza's met champignons en paprika

Flatbreadpizza's met champignons en paprika

met mozzarella en Midden-Oosterse kruiden
Bulgurbowl met avocado en witte kaas

Bulgurbowl met avocado en witte kaas

met verse kruiden, amandelschaafsel en gedroogde cranberry's
Geroosterde aubergine met tahinsaus

Geroosterde aubergine met tahinsaus

met witte kaas en tomatencouscous
Kruidige visstoof met kokosmelk

Kruidige visstoof met kokosmelk

geïnspireerd op Braziliaanse moqueca, met rijst en koriander
BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

BBQ veggie gehaktballetjes met patatjes

met appelsienmayo, geroosterde groenten en Surinaamse kruidenmix
Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

Pikante 'butter tofu' curry met romige kokossaus

met rijst, koriander en paprika
Romige rigatoni met blauwe kaas

Romige rigatoni met blauwe kaas

met paddenstoelen, witloof en peterselie
Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

Gepaneerde pangasiusfilet met sticky soja-groenten

met knoflook-gemberrijst en furikake
Pompoen-pindasoep

Pompoen-pindasoep

met flatbread en gekookt ei