Garnalen in vadouvan-curry
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Garnalen in vadouvan-curry

Garnalen in vadouvan-curry

met rijst, citroen en verse koriander

Vadouvan is een Franse variant op een Indiaas specerijenmengsel. De smaak is kenmerkend en aromatisch - een mix van pikant, zoet en rokerig.

Labels:
Caloriebewust
Klimaatbewust
Allergenen:
Mosterd
Soja
Tarwe
Schaaldieren

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Ui

⅓ zakje(s)

Vadouvan

(Bevat Mosterd)

5 gram

Gemberpuree

125 ml

Kokosmelk

½ zakje(s)

Zoete Aziatische saus

(Bevat Soja, Tarwe)

1 stuk(s)

Tomaat

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten Selderij)

¼ stuk(s)

Citroen

80 gram

Garnalen

(Bevat Schaaldieren)

½ stuk(s)

Paprika

75 gram

Witte langgraanrijst

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

½ el

Wittewijnazijn

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2872 kJ
Energie (kcal)686 kcal
Vetten30.2 g
waarvan verzadigd20.8 g
Koolhydraten79.9 g
waarvan suikers15.1 g
Vezels5.7 g
Eiwitten21.4 g
Zout1.6 g

Benodigdheden

Pan
Wok of hapjespan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Breng water aan de kook in een ruime pot voor de rijst.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. 
  • Snijd de paprika in blokjes.
  • Snijd de ui in halve ringen.
  • Kook de rijst 12 - 15 minuten. Giet af en laat uitstomen.
Bakken
2
  • Verhit 1/2 el zonnebloemolie per persoon in een wok of sauteerpan op middelhoog vuur. Voeg 1 tl vadouvan per persoon toe en bak 1 minuut.
  • Voeg de gemberpuree, knoflook, ui en paprika toe en bak 1 - 2 minuten al roerend.
Curry afmaken
3
  • Blus af met de kokosmelk, de zoete Aziatische saus en 1/2 el wittewijnazijn per persoon.
  • Verlaag het vuur, meng goed door en laat 5 - 6 minuten zachtjes koken.
  • Snijd de tomaat in blokjes, de koriander fijn en de citroen in partjes.
  • Voeg de garnalen en de helft van de tomaat toe aan de curry en verwarm 3 - 4 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Verdeel de rijst over de borden en schep de vadouvan-curry erbovenop.
  • Garneer met de koriander, de overige tomaat en de citroenpartjes.