Skip to main content
Parelcouscous met pompoen en feta
Parelcouscous met pompoen en feta

Parelcouscous met pompoen en feta

Met kastanjechampignons en hazelnoten

4.2
(5,4K)

Dit gerecht is gemakkelijk en snel te maken, maar qua smaken uitdagend door de geurige dragon en hartige Griekse feta. Deze feta is gemaakt van schapenmelk en wordt soms aangevuld met geitenmelk. De kaas zorgt in dit gerecht voor extra romigheid.

Labels:
Eet mij eerst
Chef's Choice
Allergenen:
Gluten
Melk (inclusief lactose)
Noten

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

125 gram

Kastanjechampignons

100 gram

Pompoenblokjes

85 gram

Parelcouscous

(Bevat: Gluten Kan bevatten: Lupine, Soja, Ei, Mosterd)

3 bosje(s)

Verse dragon

(Kan bevatten: Selderij)

40 gram

Feta

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

10 gram

Hazelnoten

(Bevat: Noten Kan bevatten: Sesamzaad, Pinda's)

Zelf toevoegen

175 ml

Groentebouillon

½ el

Olijfolie

½ el

Witte balsamicoazijn

naar smaak

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)2502 kJ
Energie (kcal)598 kcal
Vetten23 g
waarvan verzadigd6.5 g
Koolhydraten71 g
waarvan suikers8.2 g
Vezels6 g
Eiwitten23 g
Zout2.9 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Bakpapier
Bakplaat
Koekenpan

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de groentebouillon in een pan met deksel voor de parelcouscous. Snijd ondertussen de ui in halve ringen, veeg de kastanjechampignons schoon met keukenpapier en snijd in plakken.

Groenten in de oven
2

Verdeel de ui, champignons en pompoenblokjes over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en breng op smaak met ruim peper en zout. Bak 15 – 20 minuten in de oven, schep halverwege om.

Parelcouscous koken
3

Voeg ondertussen de parelcouscous toe aan de pan met bouillon, breng opnieuw aan de kook en kook de parelcouscous, afgedekt, in 12 minuten droog. Voeg eventueel extra water toe wanneer de parelcouscous te snel droog wordt. Roer daarna de korrels los en laat zonder deksel uitstomen.

Dragon snijden
4

Pluk ondertussen de blaadjes dragon van de steeltjes, houd de blaadjes heel en snijd de steeltjes fijn. Verkruimel de feta en snijd de hazelnoten grof. Verhit een koekenpan, zonder olie, op hoog vuur en bak de hazelnoten tot ze beginnen te geuren.

Mengen
5

Meng de groenten uit de oven met de witte balsamicoazijn en het grootste deel van de dragon door de parelcouscous en breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Verdeel het gerecht over de borden en garneer met de feta, hazelnoten en overige dragon. Besprenkel naar smaak met extra vierge olijfolie.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders