HelloFresh
topBanner
Couscous met gehakballetjes, rode saus en frisse salade

Couscous met gehakballetjes, rode saus en frisse salade

Lees meer

Vandaag draai je zelf gehaktballetjes van rundertartaar. Deze serveer je in tomatensaus. Lekker met een frisse salade van zachte botersla en een kruidige couscous met verse bladpeterselie en geurige munt. Houd je een beetje couscous over? Lees dan onze tip.

Labels:BalansEten binnen 3 dagenOriginal
Allergenen:Glutenbevattende granen

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd30 minuten
MoeilijkheidsgraadGemiddeld
Ingrediënten
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

6 takje

Verse bladpeterselie

(Kan sporen van allergenen bevatten)

12 blaadje

Verse munt

(Kan sporen van allergenen bevatten)

1 stuks

Rode paprika

½ stuks

Rode peper

120 stuks

Volkoren couscous

(BevatGlutenbevattende granen)

2 stuks

Rundertartaar

1 blik

Tomatenpuree

½ stuks

Botersla

(Kan sporen van allergenen bevatten)

2 stuks

Tomaat

Zelf toevoegen

250 ml

Groentebouillon

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

4 tl

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)2251 kJ
Energie (kcal)538 kcal
Vetten21.0 g
waarvan verzadigd3.6 g
Koolhydraten51 g
waarvan suikers11.7 g
Vezels10 g
Eiwitten33 g
Zout1.8 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Kom
Aluminiumfolie
Hapjespan met deksel
Wok met deksel
Instructiesarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Bereid de bouillon. Ris de blaadjes verse kruiden van de takjes en hak de blaadjes fijn. Snijd de paprika klein. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd de rode peper fijn. Meng de couscous met het grootste deel van de kruiden en de bouillon in een kom en laat, afgedekt, 10 minuten wellen.

2

Verdeel de rundertartaar in kwarten en draai 4 gehaktballetjes per persoon. Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan met deksel en bak de gehaktballetjes 2 minuten rondom op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd warm in aluminiumfolie.

3

Bak de paprika, rode peper en tomatenpuree in het bakvet van de gehaktballetjes in de wok of hapjespan al roerend 30 seconden. Voeg 100 ml water per persoon toe en breng de saus al roerend aan de kook. Leg de gehaktballetjes terug in de hapjespan en laat, afgedekt, 5 - 8 minuten op middellaag vuur stoven. Roer tussendoor een paar keer voorzichtig om.

4

Scheur ondertussen de botersla klein en snijd de tomaat klein. Meng de botersla, tomaat, extra vierge olijfolie en de helft van de zwarte balsamicoazijn in een saladekom en breng op smaak met peper en zout.

5

Roer de couscous los met een vork, voeg de overige zwarte balsamicoazijn toe en breng ook op smaak met peper, zout en eventueel wat extra vierge olijfolie naar smaak. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg eventueel meer water toe om de saus te verdunnen.

6

Verdeel de kruidige couscous en de salade over de borden. Serveer met de gehaktballetjes in rode saus en garneer met de overige kruiden.