Skip to main content
Courgette uit de oven met mozzarella en conchiglie
Courgette uit de oven met mozzarella en conchiglie

Courgette uit de oven met mozzarella en conchiglie

met basilicum en romige kerstomatensaus

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Gluten
Tarwe

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauGemiddeld

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Courgette

½ stuk(s)

Knoflookteen

½ stuk(s)

Rode ui

75 gram

Culinaire room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

½ pak(ken)

Tomatenblokjes met knoflook en ui

⅓ zakje(s)

Italiaanse kruiden

½ bol(len)

Mozzarella

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

90 gram

Conchiglie

(Bevat: Gluten, Tarwe Kan bevatten: Ei, Mosterd, Soja)

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten: Selderij)

75 gram

Rode kerstomaten

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)3627 kJ
Energie (kcal)867 kcal
Vetten38.3 g
waarvan verzadigd17.9 g
Koolhydraten93.5 g
waarvan suikers26.9 g
Vezels10.3 g
Eiwitten33 g
Zout2.3 g
Potassium530.6 mg
Calcium53.9 mg
Iron1.4 mg

Benodigdheden

Ovenschaal
Hapjespan
Pan

Instructies

Voorbereiden
1
  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Snipper de ui. Pers de knoflook of snijd fijn.
  • Snijd de courgette in halve maantjes. Halveer de kerstomaten.
  • Verhit een scheutje olijfolie in een sauteerpan op middelhoog vuur. Bak de knoflook en ui 2 - 3 minuten.
Ovenschaal vullen
2
  • Roer de kerstomaten, de room, de tomatenblokjes, de zwarte balsamicoazijn en de Italiaanse kruidenmix erdoor. Breng op smaak met peper en zout.
  • Breng aan de kook en laat het geheel 10 - 12 minuten pruttelen op middelhoog vuur.
  • Verdeel de courgette over een ovenschaal.
  • Scheur de mozzarella in kleine stukjes.
Pasta koken
3
  • Schenk de saus over de courgette en verdeel de mozzarella eroverheen. Breng op smaak met peper en zout. Bak 25 minuten in de oven.
  • Breng ondertussen water met een snuif zout aan de kook in een pot. Kook de pasta 14 - 16 minuten. Giet daarna af en laat uitstomen.
  • Snijd of scheur het basilicum grof.
Serveren
4
  • Besprenkel de pasta met de extra vierge olijfolie. Voeg de helft van het basilicum toe en breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Serveer de pasta op borden en schep de groenten uit de oven erbovenop.
  • Garneer met het overige basilicum.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

Hoogst beoordeelde recepten voor avondeten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders