Conchiglie met rode pesto en witte kaas
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met paprika, veldsla en basilicum

Wist je dat een rode paprika drie keer zoveel vitamine C bevat als een sinaasappel?

Labels:
Veggie
Familie
Familie
Allergenen:
Tarwe
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Ui

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)

50 gram

Witte kaas

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

30 gram

Veldsla

5 gram

Zonnebloempitten

Zelf toevoegen

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)755 kcal
Energie (kJ)3157 kJ
Vetten37 g
waarvan verzadigd10 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels9.3 g
Eiwitten2 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de witte kaas en scheur de basilicumblaadjes klein.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

Salade bereiden
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer met de witte kaas en het basilicum.