topBanner
Conchiglie met rode pesto en witte kaas

Conchiglie met rode pesto en witte kaas

met paprika, veldsla en basilicum

Lees meer

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:FamilieLekker snelVeggie
Allergenen:Glutenbevattende granenMelk (inclusief lactose)Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Kleine rode ui

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Conchiglie

(BevatGlutenbevattende granen)

100 gram

Witte kaas

5 gram

Vers basilicum

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Noten)

60 gram

Veldsla

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(BevatMelk (inclusief lactose))

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3727 kJ
Energie (kcal)891 kcal
Vetten51.0 g
waarvan verzadigd15.0 g
Koolhydraten77 g
waarvan suikers10.0 g
Vezels8 g
Eiwitten28 g
Zout2.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1

Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie. Snipper de rode ui en snijd de paprika en tomaat in blokjes. Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2

Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de rode ui 2 minuten op middellaag vuur. Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout. Snijd ondertussen de witte kaas in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

3

Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut. Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

4

Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de witte kaas en het basilicum.