Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met paprika, veldsla en basilicum

Conchiglie wordt geprezen om zijn vorm - de pastaschelpjes vullen zich perfect met de saus en leveren zo smaakvolle hapjes op!

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

40 gram

Veldsla

15 gram

Geraspte Italiaanse kaas

Zelf toevoegen

naar smaak

Peper en zout

½ el

Olijfolie

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)899 kcal
Energie (kJ)3760 kJ
Vetten52 g
waarvan verzadigd14 g
Koolhydraten76 g
waarvan suikers9 g
Vezels6.1 g
Eiwitten27 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van 1/2 cm en scheur de blaadjes basilicum klein.

Tip: Wist je dat 1 rode paprika ongeveer net zo veel vitamine C bevat als 3 sinaasappels? Daarnaast is paprika rijk aan vitamine E - een antioxidant die onze cellen, bloedvaten en organen beschermt.

Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie, de rode pesto en geraspte Italiaanse kaas toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.