Conchiglie met rode pesto en feta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met paprika, veldsla en basilicum

Conchiglie - weet jij hoe je deze pastasoort in het Italiaans uitspreekt? (Het juiste antwoord is: con-keel-yay!)

Labels:
Familie
Veggie
Familie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

½ stuk(s)

Sjalot

½ stuk(s)

Paprika

1 stuk(s)

Tomaat

90 gram

Conchiglie

50 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

2.5 gram

Vers basilicum

40 gram

Rode pesto

40 gram

Slamix van veldsla, rucola en krulandijvie

Zelf toevoegen

½ el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

½ el

Extra vierge olijfolie

½ el

Zwarte balsamicoazijn

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kcal)845 kcal
Energie (kJ)3535 kJ
Vetten49 g
waarvan verzadigd12.3 g
Koolhydraten75 g
waarvan suikers9 g
Vezels5.6 g
Eiwitten23 g
Zout2 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok of hapjespan
Wok of hapjespan
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Pasta en salade mengen
3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.