Conchiglie met rode pesto en feta
met rode paprika, veldsla en vers basilicum
Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Ingrediënten
2 stuk(s)
Sjalot
1 stuk(s)
Rode paprika
2 stuk(s)
Tomaat
180 gram
Conchiglie
100 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
5 gram
Vers basilicum
(Kan bevatten Selderij)
80 gram
Rode pesto
(Bevat Cashewnoten, Noten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten)
60 gram
Veldsla
(Kan bevatten Selderij)
Zelf toevoegen
1 el
Zwarte balsamicoazijn
naar smaak
Peper en zout
1 el
Olijfolie
1 el
Extra vierge olijfolie
Voedingswaarden
Benodigdheden
Instructies
- Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
- Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
- Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen
- Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
- Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.
- Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.