BestellenCadeaubon

HelloFresh

Recipes

Conchiglie met rode pesto en feta

topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met rode paprika, veldsla en vers basilicum

Viva l'Italia! Wij nemen je met de intense smaak van de rode pesto in dit gerecht mee naar Italië. Rode pesto is minder bekend dan de groene variant, maar minstens net zo lekker. Hij wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en geeft een heerlijke mediterrane smaak aan deze pasta. De veldsla en het vers basilicum zorgen voor frisheid in het gerecht.

Labels:
Veggie
Allergenen:
Melk (inclusief lactose)
Cashewnoten
Noten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

2 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Rode paprika

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Conchiglie

100 gram

Feta

(Bevat Melk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevatten Selderij)

80 gram

Rode pesto

(Bevat Cashewnoten, Noten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten Gluten, Pinda's, Noten)

60 gram

Veldsla

(Kan bevatten Selderij)

Zelf toevoegen

1 el

Zwarte balsamicoazijn

naar smaak

Peper en zout

1 el

Olijfolie

1 el

Extra vierge olijfolie

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)2294 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Energie (kJ)2294 kJ
Energie (kcal)548 kcal
Vetten47.4 g
Vetten47.4 g
waarvan verzadigd13.3 g
waarvan verzadigd13.3 g
Koolhydraten16.5 g
Koolhydraten16.5 g
waarvan suikers12.3 g
waarvan suikers12.3 g
Vezels6.3 g
Vezels6.3 g
Eiwitten12.5 g
Eiwitten12.5 g
Zout1.8 g
Zout1.8 g

Benodigdheden

Pan met deksel
Wok
Saladekom

Instructies

Snijden en koken
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de rode paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, 14 – 16 minuten in de pan met deksel. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen
Groenten bakken
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd ondertussen de feta in blokjes van ½ cm en scheur de blaadjes basilicum klein.
Pasta en salade mengen
3

• Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.

• Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Meng de veldsla door de dressing.

Serveren
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden. Garneer het gerecht met de feta en het basilicum.