HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconConchiglie Met Rode Pesto En Feta
topBanner
Conchiglie met rode pesto en feta

Conchiglie met rode pesto en feta

met paprika, veldsla en basilicum

Lees meer

Vandaag bereid je een pasta pesto met rode pesto, in plaats van groene. Deze pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en voegt veel smaak toe aan dit gerecht.

Labels:VeggiePopulairFamilieLekker snel
Allergenen:TarweGlutenMelk (inclusief lactose)CashewnotenNoten

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidsgraadMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6
Ingrediëntenarrow down iconarrow down icon
Hoeveelheden
1
2
3
4
5
6

1 stuk(s)

Sjalot

1 stuk(s)

Paprika

2 stuk(s)

Tomaat

180 gram

Conchiglie

(BevatTarwe, GlutenKan bevattenEieren, Mosterd, Soja, Lupine)

100 gram

Feta

(BevatMelk (inclusief lactose))

5 gram

Vers basilicum

(Kan bevattenSelderij)

80 gram

Rode pesto

(BevatMelk (inclusief lactose), Cashewnoten, NotenKan bevattenGluten, Pinda's, Noten)

60 gram

Veldsla

Zelf toevoegen

1 el

Extra vierge olijfolie

1 el

Olijfolie

naar smaak

Peper en zout

1 el

Zwarte balsamicoazijn

Voedingswaarden
Voedingswaardenarrow down iconarrow down icon
per gerecht
per 100g
Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Energie (kJ)3054 kJ
Energie (kcal)730 kcal
Vetten36.0 g
Vetten36.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
waarvan verzadigd12.0 g
Koolhydraten74 g
Koolhydraten74 g
waarvan suikers8.0 g
waarvan suikers8.0 g
Vezels9.27 g
Vezels9.27 g
Eiwitten22 g
Eiwitten22 g
Zout1.0 g
Zout1.0 g
Benodigdheden
Benodigdhedenarrow down iconarrow down icon
Pan met deksel
Wok of hapjespan
Saladekom
Instructies
Instructiesarrow up iconarrow up icon
1
  • Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
  • Snipper de sjalot en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
  • Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.
2
  • Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
  • Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
  • Verkruimel de feta en scheur de basilicumblaadjes klein.

Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

3
  • Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
  • Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de veldsla door de dressing.
4
  • Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
  • Garneer met de feta en het basilicum.