
Conchiglie met rode pesto en feta
met paprika, veldsla en basilicum
Vandaag bereid je een pasta pesto met rode pesto, in plaats van groene. Deze pesto wordt gemaakt van zongedroogde tomaten en voegt veel smaak toe aan dit gerecht.
Labels:
Veggie
•Familie
Allergenen:
Tarwe
•Melk (inclusief lactose)
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
MoeilijkheidMakkelijk
Ingrediënten
Hoeveelheden
½ stuk(s)
Sjalot
½ stuk(s)
Paprika
1 stuk(s)
Tomaat
90 gram
Conchiglie
(Bevat Tarwe Kan bevatten Eieren, Mosterd, Soja, Lupine)
50 gram
Feta
(Bevat Melk (inclusief lactose))
2.5 gram
Vers basilicum
40 gram
Rode pesto
30 gram
Veldsla
Zelf toevoegen
½ el
Extra vierge olijfolie
½ el
Olijfolie
naar smaak
Peper en zout
½ el
Zwarte balsamicoazijn
Benodigdheden
•Pan met deksel
•Wok of hapjespan
•Wok of hapjespan
•Saladekom
Instructies

1
- Kook ruim water in een pan met deksel voor de conchiglie.
- Snipper de sjalot en snijd de paprika en tomaat in blokjes.
- Kook de conchiglie, afgedekt, in 14 – 16 minuten gaar. Giet daarna af en laat zonder deksel uitstomen.

2
- Verhit ondertussen de olijfolie in een wok of hapjespan en fruit de sjalot 2 minuten op middellaag vuur.
- Voeg de paprika en tomaat toe en roerbak 5 – 6 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
- Verkruimel de feta en scheur de basilicumblaadjes klein.
Tip: Wist je dat paprika naast vitamine C ook rijk is aan vitamine E? Vitamine E is een antioxidant dat ook in zonnebloemolie, volkoren producten, noten, zaden en groene groenten zit.

3
- Voeg de conchiglie en de rode pesto toe aan de wok of hapjespan en verhit 1 minuut.
- Maak in een saladekom een dressing van de zwarte balsamicoazijn en de extra vierge olijfolie.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Meng de veldsla door de dressing.

4
- Verdeel de veldsla en de conchiglie over de borden.
- Garneer met de feta en het basilicum.