Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!
Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.
250 gram
Broccoli
½ stuk(s)
Ui
20 gram
Pesto genovese
(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)
½ zakje(s)
Italiaanse kruiden
5 gram
Verse bladpeterselie & basilicum
1 stuk(s)
Knoflookteen
1 stuk(s)
Maanzaadbroodje
(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Lupine, Mosterd, Pinda's, Selderij, Soja, Noten, Gluten, Melk (inclusief lactose))
25 gram
Geraspte Italiaanse kaas
(Bevat: Melk (inclusief lactose))
100 gram
Aardappelen
10 gram
Cashewstukjes
(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)
½ el
[Plantaardige] boter
½ el
Witte balsamicoazijn
½ tl
Mosterd
400 ml
Zoutarme groentebouillon
½ el
Extra vierge olijfolie
naar smaak
Peper en zout
Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.
Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.
Verhit de boter in een soeppot op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de broccoli en aardappelen toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 14 - 18 minuten koken op middellaag vuur.
Snijd het broodje in een ruitjespatroon gedeeltelijk door, maar let erop dat je het niet helemaal doorsnijdt. Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de helft van de pesto en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Smeer met een lepel voorzichtig het pestomengsel aan de binnenkant van het brood. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 6 minuten in de oven.
Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Snijd de verse kruiden fijn.
Haal de pot van het vuur en voeg de Italiaanse kruiden, de mosterd en de helft van de verse kruiden toe. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep in kommen. Verdeel de overige pesto, kaas en verse kruiden over de soep. Garneer met de cashewnoten en serveer het brood ernaast.