Broccolisoep met kaas en verse kruiden
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Broccolisoep met kaas en verse kruiden

Broccolisoep met kaas en verse kruiden

met pesto-maanzaadbroodje

Pesto komt oorspronkelijk uit de Italiaanse stad Genua, de hoofdstad van de regio Ligurië. De pesto die we nu kennen werd voor het eerst beschreven in een kookboek in 1863, maar het gaat terug tot in de tijd van de Romeinen!

Labels:
Veggie
Allergenen:
Cashewnoten
Melk (inclusief lactose)
Soja
Tarwe
Gerst
Rogge
Sesamzaad

Raadpleeg altijd het productetiket voor de meest accurate informatie over ingrediënten en allergenen.

Bereidingstijd25 minuten
Oventijd25 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Broccoli

½ stuk(s)

Ui

20 gram

Pesto genovese

(Bevat: Cashewnoten, Melk (inclusief lactose) Kan bevatten: Pinda's, Noten)

½ zakje(s)

Italiaanse kruiden

5 gram

Verse bladpeterselie & basilicum

1 stuk(s)

Knoflookteen

1 stuk(s)

Maanzaadbroodje

(Bevat: Soja, Tarwe, Gerst, Melk (inclusief lactose), Rogge, Sesamzaad Kan bevatten: Ei, Lupine, Mosterd, Pinda's, Selderij, Soja, Noten, Gluten, Melk (inclusief lactose))

25 gram

Geraspte Italiaanse kaas

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

100 gram

Aardappelen

10 gram

Cashewstukjes

(Bevat: Cashewnoten Kan bevatten: Pinda's, Noten, Sesamzaad)

Zelf toevoegen

½ el

[Plantaardige] boter

½ el

Witte balsamicoazijn

½ tl

Mosterd

400 ml

Zoutarme groentebouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

naar smaak

Peper en zout

sideBannerName

Voedingswaarden

Energie (kJ)3395 kJ
Energie (kcal)812 kcal
Vetten44.4 g
waarvan verzadigd14.1 g
Koolhydraten65.9 g
waarvan suikers8.5 g
Vezels27.9 g
Eiwitten30.9 g
Zout3 g

Benodigdheden

Soeppan met deksel
Bakplaat met bakpapier
Kleine kom
Koekenpan
Staafmixer

Instructies

Voorbereiden
1

Verwarm de oven voor op 200 graden en bereid de bouillon. Snijd de ui in halve ringen en pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de bloem van de broccoli in roosjes en snijd de steel in blokjes. Schil de aardappelen en snijd in gelijke stukken.

Weetje: Broccoli wordt niet voor niets gezien als een supergroente. Het is rijk aan onder andere calcium, kalium, ijzer en vitamine B, C en E.

Soep maken
2

Verhit de boter in een soeppot op middelhoog vuur en fruit de ui en de knoflook 2 - 3 minuten. Blus af met de witte balsamicoazijn. Voeg de broccoli en aardappelen toe en giet de bouillon erbij. Breng aan de kook en laat, afgedekt, 14 - 18 minuten koken op middellaag vuur.

Brood bakken
3

Snijd het broodje in een ruitjespatroon gedeeltelijk door, maar let erop dat je het niet helemaal doorsnijdt. Meng in een kleine kom de extra vierge olijfolie met de helft van de pesto en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Smeer met een lepel voorzichtig het pestomengsel aan de binnenkant van het brood. Leg het brood op een bakplaat met bakpapier en bak 4 - 6 minuten in de oven.

Garnering maken
4

Verhit een pan zonder olie op hoog vuur en rooster de cashewnoten goudbruin. Haal uit de pan en houd apart. Snijd de verse kruiden fijn.

Soep pureren
5

Haal de pot van het vuur en voeg de Italiaanse kruiden, de mosterd en de helft van de verse kruiden toe. Mix met een staafmixer tot een gladde soep. Voeg eventueel extra water toe als de soep te dik is. Breng op smaak met peper en zout.

Serveren
6

Serveer de soep in kommen. Verdeel de overige pesto, kaas en verse kruiden over de soep. Garneer met de cashewnoten en serveer het brood ernaast.