Skip to main content
Cheesy loaded fries met pulled chicken
Cheesy loaded fries met pulled chicken

Cheesy loaded fries met pulled chicken

met zelfgemaakte guacamole, zure room, tomatensalsa en limoen

4.1
(114)

Zure room wordt gemaakt door verse room te fermenteren met melkzuur. De frisse smaak maakt het een uitstekende toevoeging aan zowel hartige als zoete gerechten.

Allergenen:
Melk (inclusief lactose)

Gemaakt in een fabriek waar eieren, melk, vis, pinda's, sesam, schaaldieren, soja, noten en tarwe worden verwerkt.

Bereidingstijd40 minuten
Oventijd30 minuten
NiveauMakkelijk

Ingrediënten

Hoeveelheden

250 gram

Dikke frieten met schil

½ zakje(s)

BBQ-rub

1 stuk(s)

Kipfilet

70 gram

Maïs in blik

½ stuk(s)

Rode ui

½ stuk(s)

Pruimtomaat

½ stuk(s)

Avocado

½ stuk(s)

Knoflookteen

5 gram

Verse koriander

(Kan bevatten: Selderij)

½ stuk(s)

Limoen

25 gram

Biologische zure room

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

50 gram

Geraspte cheddar

(Bevat: Melk (inclusief lactose))

1.5 tl

Gerookt paprikapoeder

Zelf toevoegen

½ el

Zonnebloemolie

250 ml

Zoutarme kippenbouillon

½ el

Extra vierge olijfolie

1 tl

Honing [of plantaardig alternatief]

naar smaak

Peper en zout

Voedingswaarden

Energie (kJ)4340 kJ
Energie (kcal)1037 kcal
Vetten55.8 g
waarvan verzadigd17.2 g
Koolhydraten76.6 g
waarvan suikers16.1 g
Vezels19.8 g
Eiwitten54.2 g
Cholesterol15 mg
Zout2.6 g
Trans Fat0.1 g
Potassium353.8 mg
Calcium55.1 mg
Iron0.6 mg

Benodigdheden

Bakplaat met bakpapier
Pan
Kom
Zeef

Instructies

Frieten bakken
1
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier en besprenkel met zonnebloemolie. Breng op smaak met peper en zout. Schep goed om.
  • Bak 18 - 23 minuten in de oven, of tot de frieten goudbruin kleuren. Schep halverwege om.
  • Strooi de kaas en het gerookt paprikapoeder over de frieten. Zet de bakplaat terug in de oven en bak nog 2 minuten, of tot de kaas is gesmolten.
Guacamole maken
2
  • Bereid de bouillon in een pot en pocheer de kip 8 - 10 minuten, of tot de kip gaar is. Voeg de kip toe aan een kom en bewaar apart.
  • Pers de knoflook of snijd fijn. Snijd de limoen in 6 partjes. Halveer de avocado en verwijder de pit. Schep het vruchtvlees eruit en voeg toe aan een kom.
  • Prak de avocado fijn met wat extra vierge olijfolie naar smaak.
  • Roer de knoflook en het sap van 1 limoenpartje per persoon door de avocado. Breng op smaak met peper en zout.
Salsa maken
3
  • Snipper de ui en snijd de tomaat in blokjes. Snijd de koriander fijn.
  • Meng in een kom de ui, tomaat, extra vierge olijfolie en de helft van de koriander. Breng op smaak met peper en zout.
  • Trek het vlees van de kip voorzichtig met twee vorken uit elkaar, of pluk het met je handen.
  • Voeg de BBQ-rub (let op: pikant! Gebruik naar smaak), de honing en het sap van 1 limoenpartje per persoon toe. Breng op smaak met peper en zout.
Serveren
4
  • Laat de mais uitlekken.
  • Serveer de frieten over borden.
  • Verdeel de mais, de tomatensalsa, de pulled chicken, de zure room en de avocado erover.
  • Garneer met de overige koriander en serveer met de overige limoenpartjes.

Meer heerlijke recepten met vergelijkbare ingrediënten

De HelloFresh-recepten van deze week: absolute aanraders